Olimpisme

Mori dimiteix com a president dels Jocs de Tòquio pels seus comentaris sexistes

El president del comitè organitzador ha tornat a demanar disculpes i ha dit que no volia menysprear les dones

El president del comitè organitzador dels Jocs de Tòquio, Yoshiro Mori, ha dimitit per la polèmica que hi ha hagut pels seus comentaris sexistes durant una reunió de la cúpula d’aquest organisme. L’exprimer ministre del Japó, de 83 anys, ho ha anunciat en una reunió entre els membres del consell i la junta executiva de l’òrgan a càrrec de Tòquio 2020, convocat per discutir les conseqüències dels comentaris que va fer Mori i en què també s’espera una decisió sobre el seu successor.

“Les meves declaracions inapropiades han causat molt caos” ha admès Mori, que ha tornat a expressar les seves “profundes disculpes” al comitè organitzador i a la societat en el seu conjunt, com ja va fer la setmana passada. Durant una junta del Comitè Olímpic del Japó on es discutia de l’augment del 20 al 40 per cent del nombre de dones com a membres, Yoshiro Mori va dir: “Vaig sentir a algú dir que si augmentem el nombre de dones a la junta hem de regular el torn de paraula d’alguna manera o, si no, no acabarem mai.” Les crituqes van anar en augment, hi va haver moltes renuncies de voluntaris i fins i tot el Comitè Olímpic Internacional va dir que els comentaris eren: “Absolutament inapropiats i en contradicció amb els principis d’aquest organisme”.

En la seva intervenció per presentar la seva dimissió Yoshiro Mori ha manifestat que la seva intenció: “no va ser menysprear les dones”, i ha explicat: “He treballat molt perquè les dones siguin molt escoltades, més que els homes”.

La cúpula dels Jocs de Tòquio continuarà reunida i un dels temes a tractar serà designar un successor per Mori. Hi ha diversos candidats com l’actual responsable de la Vila Olímpica de Tòquio, Saburo Kawabuchi, o la ministra a càrrec dels Jocs, Seiko Hashimoto.

El president del Comitè Olímpic Internacional Thomas Bach ha manifestat que “respecte plenament” la decisió de Yoshiro Mori de dimitir, i que compren les seves raons. El president del COI també ha volgut agrair la dedicació i contribució de Yoshiro Mori a l’organització dels posposats Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020: “Mori va contribuir a fer de Tòquio la ciutat olímpica millor preparada de la història.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)