Handbol

El galimaties sota els pals

Handbol. El Barça té lligat per al 2022 Emil Nielsen –el guardià de la porteria del Nantes–, que avui visita el Palau amb la incògnita de si podrà avançar l’arribada un any o s’haurà de buscar un porter pont

El Barça arriba a l’antepenúltima jornada de la fase de grups de la lliga de campions contra el Nantes (20.45 h, per Esport 3) amb els deures fets. Amb la primera plaça de grup assegurada matemàticament, el conjunt blaugrana rebrà un equip francès amb molts vells coneguts –Alberto Entrerríos, Valero Rivera, David Balaguer, Adrià Figueras, Eduardo Gurbindo i Kiril Lazarov– i un futur company de vestidor, el jove porter danès Emil Nielsen, de 23 anys.

El Barça té lligada la incorporació de la perla escandinava a partir de l’estiu del 2022, però la intenció seria accelerar l’operació i que ja pogués venir aquest any. La directiva culer volia renovar per un curs més Kevin Möller, però el gegant danès ha preferit una oferta a més llarg termini i més a prop de casa seva, i ja ha signat per tres temporades, fins al 2024, amb el Flensburg alemany. Amb aquest panorama, a l’equip blaugrana li queden dues alternatives per ocupar la vacant al costat de Gonzalo Pérez de Vargas: continuar insistint per arribar a un acord econòmic amb el Nantes perquè Nielsen ja pugui arribar aquest estiu o buscar un porter pont, que vulgui fitxar per una temporada. No sembla per ara que els porters del filial estiguin preparats per defensar una posició de l’exigència del marc blaugrana.

David Barrufet ja fa temps que sondeja el mercat, però de moment no ha tingut èxit ni amb l’alemany Johannes Bitter (38 anys), que s’ha compromès fins al 2026 amb l’Hamburg, ni amb el noruec Torbjorn Bergerud, que deixarà el Flensburg i jugarà una temporada en el GOG Gudme abans d’incorporar-se al París Saint-Germain el curs vinent.

En espera de com es resol el galimaties sota els pals, avui es podrà veure al Palau el que ja és considerat un dels grans porters del futur. Pel físic (1,95 m i 120 kg) i la tranquil·litat que aporta a la porteria, alguns companys de vestidor de Nielsen al Nantes ja el comparen amb Arpad Sterbik i pensen que es pot complementar perfectament amb Gonzalo, més ràpid i dinàmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)