Més esport

El govern del Japó descartaria la presencia d’espectadors estrangers en els Jocs de Tòquio

La decisió està prevista per finals de mes però els mitjans japonesos han avançat que ja s’ha decidit que les fronteres continuaran tancades

El govern japonès ha decidit excloure els espectadors estrangers dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio d’aquest estiu segons ha informat l’agència Kyodo, que cita com a fonts “funcionaris amb coneixement de l’assumpte”. Aquesta decisió estaria emmarcada en els esforços per prevenir la propagació pel país de les noves variants de la Covid-19.

S’espera que el govern japonès i el comitè organitzador dels Jocs d’estiu celebrin una reunió telemàtica amb el Comitè Olímpic Internacional, possiblement la setmana que ve, per prendre una decisió formal sobre la qüestió de deixar entrar visitants estrangers, afegeix la agència japonesa.

El govern, segons Kyodo, ha arribat a la conclusió que no és possible rebre els aficionats de l’estranger, donada la preocupació del poble japonès pel coronavirus i el fet que s’han detectat variants de la Covid-19 més contagioses en altres països.

El Japó continua amb les fronteres tancades pels ciutadans estrangers, ja que el govern està trigant més del que inicialment preveia en frenar el nombre de contagis des de principis de gener, quan es va assolir un màxim de més de 2.500 casos diaris a Tòquio. L’entrada dels esportistes estrangers no es veuria afectada ja que els farien estar en una bombolla sense contacte amb els ciutadans del Japó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)