Futbol sala

El Barça cau amb estrèpit en la final de copa contra l’Inter (6-1)

L’equip blaugrana no ha sabut defensar les jugades d’estratègia i ha fet massa concessions en una segona part per oblidar

El Barça ha perdut contundentment contra un Inter Movistar (6-1) regenerat i ha vist com s’esvaïa la possibilitat d’assolir el sisè títol de la copa d’Espanya, el tercer consecutiu, després d’una segona part per oblidar. Com en anteriors eliminatòries, l’equip blaugrana ha patit en les jugades d’estratègia i ha fet excessives concessions contra un rival del potencial del conjunt madrileny, que ha segellat amb tota justícia l’onzè títol del seu palmarès.

L’equip blaugrana ha començat més incisiu. Ferrao i Dyego han fet el primer avís, però ha estat Ximbinha qui ha obert el foc amb una jugada espectacular. El pivot brasiler ha rebut una assistència de Marcenio i d’esquenes a porteria s’ha aixecat la pilota per rematar-la de xilena amb un gol de traca i mocador (4’). Un temps mort de Tino Pérez Moreno ha servit perquè l’Inter s’activés. El conjunt madrileny ha fet un pas endavant i ha posat setge a la porteria defensada per Dídac. El gol de l’empat s’intuïa. El porter d’Arenys de Mar ha fet diverses intervencions de mèrit, però no ha pogut impedir que l’exblaugrana Eric Martel connectés un xut de falta que s’ha colat com un obús en la porteria blaugrana (13’). El control i el ritme de joc era ara per a l’equip madrileny i el segon no ha tardar en arribar. Borja ha rematat a boca de canó (16’) un servei de banda en una badada defensiva dels d’Andreu Plaza. Amb el 2-1 s’ha arribat al descans.

Els primers minuts després de la represa s’han assemblat a l’inici de partit. El Barça ha tingut oportunitats d’empatar amb un xut de Dyego que s’ha estavellat al pal després de tocar en un defensor i en un altre d’Adolfo que ha aturat Jesús Herrero. L’Inter, però, s’ha anat traient la pressió de sobre i ha aprofitat la segona targeta groga de Marcenio, que deixava l’equip momentàniament en inferioritat per marcar el tercer després d’un gran control orientat de Borja (28’). Sense temps per reaccionar, ha arribat el quart en una altra jugada d’estratègia que ha culminat l’exblaugrana Eric Martel (29’). El títol s’allunyava i Plaza se l’ha hagut de jugar amb el porter jugador encara amb 11 minuts de joc. La final ja s’ha convertit en dramàtica després de dos regals blaugrana que l’Inter no ha perdonat. Una errada de Dyego ha servit perquè Cecilio (31’) superés Dídac en l’un contra un i Dani Saldise ha marcat el sisè a porteria buida després d’una recuperació. El Barça estava contra les cordes i Plaza ha desistit del porter jugador per no fer encara més gran la sagnia.