Tennis

Bassols continua somiant

Tennis. ITF Solgironès. La blanenca venç la canària Custic i avui jugarà els quarts de final contra l’holandesa Arantxa Rus, la primera cap de sèrie

La blanenca Marina Bassols (325a de la WTA) va continuar mostrant ahir el seu gran estat de forma i s’ha plantat als quarts de final de l’ITF Solgironès, torneig de la categoria W60 que es juga al CT La Bisbal. La selvatana, que va accedir al quadre passant per la prèvia i que ja suma quatre victòries, ha superat la canària i companya de dobles Marta Custic per 6-3 i 6-4 en una hora i 54 minuts i se les haurà avui amb la cap de cartell Arantxa Rus (1). L’holandesa no ha tingut contemplacions amb la sèrbia Natalija Kostic i s’ha imposat per un clar 6-2 i 6-2 en una hora i 32 minuts.

Bassols va resoldre el primer acte aprofitant les tres pilotes de trencament de què va disposar i va minimitzar l’efecte de les dues pèrdues. Custic va reaccionar en el segon acte: 0-3 amb un break amunt. Però la selvatana va saber serrar les dents i va certificar la victòria, acreditant un millor percentatge tant de punts guanyats al servei com en les restades. Amb 21 anys, Bassols completa una bona temporada. Va ser campiona del W15 de Manacor i finalista del W25 organitzat en el mateix escenari, tots dos al març.

La tennista basca Lara Arruabarrena, per la seva banda, va perdre contra la russa Irina Khromatxeva per 1-6, 6-3 i 6-3. La seva rival serà la belga Minen Greet (7), que va eliminar la suïssa Simona Waltert per 6-3, 4-6 i 6-4 en dues hores i 35 minuts. També accedeix als quarts la italiana de 24 procedent de la prèvia Jessica Pieri, botxí dimarts de l’hongaresa Timea Babos (4). Es va desfer de la ucraïnesa Katerina Kozlova: 6-0, 3-6 i 6-4. Se les haurà amb la jove jugadora sèrbia Olga Danilovic, que va vèncer en un partidàs de 3 hores l’alemanya Anna-Lena Friedsam (5) per 6-2 , 6-7 (2) i 7-6 (2).

Jiménez, molt de futur

En l’últim partit del quadre individual, la jove jugadora d’Andorra Vicky Jiménez, de només 15 anys, s’enfrontava a la semifinalista de l’última edició Ekaterine Gorgodze. El partit va ser molt vistós, i nombrosos aficionats el van presenciar. El primer set es va acabar amb un tie-break resolt a favor de la jugadora de Geòrgia, que va salvar tres boles de set. En el segon l’andorrana va apel·lar encara més al caràcter però va acabar claudicant per 7-6 (7) i 7-5. Gorgodze jugarà contra la croata de 30 anys Tereza Mrdeza (232a). Amb una gran dreta i molt de toc, va donar la sorpresa fent fora l’eslovaca Viktoria Kuzmova (3) per un doble 6-2.

Goig i alegria

La jornada de Marina Bassols no s’ha acabat amb el partit de vuitens de final. Al costat de Custic, va segellar l’accés a les semifinals de dobles derrotant la bielorussa Marozava i la romanesa Mitu, ni més ni menys que les segones favorites, per un doble 6-4 en una hora i 28 minuts. Jugaran contra la russa Ivakhnenko i la romanesa Prisacariu.

EL GRAN DIA

La selvatana arrodoneix la jornada accedint a les semifinals de dobles

Eurosport 2 ofereix el torneig

Eurosport 2 oferirà des d’avui alguns partits del torneig de la Bisbal d’Empordà. Concretament, la cadena donarà avui dos dels partits de quarts de final, demà transmetrà les semifinals i diumenge donarà la final. Els cinc partits es podran seguir en directe a través d’Eurosport 2 o de l’aplicació de la cadena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)