Tennis

Rus es reivindica

Tennis. ITF Solgironès. La neerlandesa venç Mrdeza i jugarà avui la final (12 h) contra la russa Khromatxeva

La veterana neerlandesa de 30 anys Arantxa Rus (1a cap de sèrie i 86a de la WTA) i la russa de 26 anys Irina Khromatxeva (568a que el 2017 era 89a) jugaran avui a les 11 del matí la final de la cinquena edició de l’ITF Solgironès, torneig de la categoria W60 que es disputa al CT la Bisbal. Khromatxeva es va desfer de la sèrbia Olga Danilovic (164a) per 3-6, 7-5 i 6-0 en dues hores i 20 minuts apel·lant a la seva major experiència, recursos i regularitat, mentre que Rus, molt potent i que s’erigeix en favorita per alçar el títol, va eliminar la duríssima croata procedent de la qualificació Tereza Mrdeza (232a) , l’única dretana en les semifinals, per 6-3 i 6-2 en una hora i 38 minuts.

Khromatxeva trigarà a oblidar el primer set, en el qual va desaprofitar nou pilotes de trencament (1/10), malbaratant un 0-40 en el segon, el sisè i el vuitè jocs. Cada cop que Danilovic es va veure a les cordes, va ressorgir amb bons serveis i una millora de la concentració, un dels seus dèficits. De fet, la filla de l’exjugador de basquet del Partizan i l’NBA Predrag Danilovic va exhibir d’entrada més agressivitat, però es va anar diluint. Res de nou en el primer joc del segon acte quan Khromatxeva tampoc no va concretar un 15-40 (1/12). La russa, però, va perseverar i va trencar en el tercer joc (2/13). Amb una bona varietat de cops i molta mà, va burxar en la ferida amb el seu tercer break davant d’una rival cada cop més erràtica i descol·locada (1-4). Malgrat que va malbaratar pilota d’1-5, Khromatxeva se’n va sortir i va forçar el tercer set (5-7) en la quarta pilota. La tennista de Moscou, cada cop més inspirada i apel·lant a les deixades i les boles altes, va aprofitar la inèrcia per trencar en el primer joc i en el tercer (0-3). Danilovic va rebre tractament mèdic a la cuixa. La dinàmica ja no es va alterar i la russa es va endur els vuit darrers jocs.

Rus, per la seva banda, va trencar aviat (3-1). Mrdeza s’hi va rebel·lar amb un contrabreak (3-2) però la favorita hi va tornar (4-2). La neerlandesa va malbaratar nou pilotes per tancar el primer set davant la resistència de la croata. Tres amb 5-2 restant i sis amb 5-3 servint. Finalment, en la desena, va establir el 6-3. Amb 2-2, Rus va entrar en una fase dolça que ja va ser definitiva i la deixebla d’Albert Portas, va perdre pistonada, sobretot físicament. Pletòrica, la campiona de l’obert d’Austràlia júnior del 2008 –dirigida pel maresmenc Juilán Alonso–, es va endur dos jocs seguits en blanc (4-2) contra una rival que ja no li podia seguir el ritme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)