Tennis

La màgia de Khromatxeva

Tennis. ITF Solgironès. La russa supera contra pronòstic la neerlandesa Rus (1) apel·lant a la varietat en un duel espectacular

La russa Irina Khromatxeva va fer valer la seva màgia en la final de l’ITF Solgironès, torneig de la categoria W60 que s’ha disputat al CT Bisbal, i va fet saltar la banca davant de la neerlandesa Arantxa Rus (1): 6-4, 1-6 i 7-6 (8). El partit va ser molt vistós i va enlluernar els centenars d’aficionats que van omplir les graderies. Entrenada pel maresmenc Julian Alonso, Rus, de 30 anys, és la 86a del rànquing mundial i sortia com a favorita, però la varietat de cops de la seva rival la va acabar obnubilant. Khromatxeva, de 26 anys, és la 568a, però el 2017 era la 89a. Avui ascendirà 238 llocs, fins al 330è.

La teranyina de recursos de la russa, amb boles altes, globus, cops tallats i mirant sempre de dur la rival a la xarxa, va fer mal a la neerlandesa en el primer set. Però Khromatxeva va abusar de les deixades, amb continus errors, en el segon parcial i la fortalesa física i seguretat des del fons de Rus es va imposar. Un trencament en el segon joc li va aplanar el camí. Rus va signar dos breaks en el tercer set (3-0), però la russa va reaccionar, fins al punt de situar-se per davant per primer cop en el parcial (5-6). El títol es va decidir en un tie-break dramàtic en què Khromatxeva es va veure de seguida amb un 2-0 en contra, però va remuntar el vol i va tancar en la quarta pilota de partit amb una doble falta de la neerlandesa, que havia desaprofitat una oportunitat per segellar el triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)