Ciclisme

La sorra catapulta Egan Bernal

Ciclisme. El colombià amplia el seu avantatge en la general del Giro en una espectacular etapa amb quatre trams de ‘sterrato’ que permet de veure Remco Evenepoel per primer cop en crisi

El primer dia de descans del Giro deixava el desig del líder, Egan Bernal (Ineos), d’arribar a la contrarellotge de Milà l’últim dia amb un minut i mig de marge. Dit i fet.

El vencedor del Tour fa dos anys va avantatjar de més de dos minuts Remco Eevenepoel (Deceuninck), que corre la segona setmana d’una gran volta per primer cop en la seva prometedora carrera. I té, en l’sterrato, el marc de la seva primera crisi. El suís de 21 anys, Mauro Schmid (Qhubeka), va guanyar l’etapa després de ser el més fort d’una escapada d’onze home que, en l’inici del primer tram de sorra a 70 quilòmetres, tenia 14 minuts i mig sobre el pilot.

Filippo Ganna i el mallot rosa no perdien el temps i llançaven l’atac en el primer tram amb la locomotora italiana a tot drap. El segon ja tenia un desnivell considerable i, sense Ganna ni Sagan, Evenepoel i Simon Yates (BikeExchange) es quedaven de nou al darrere. El tercer dels quatre, a 20 quilòmetres, confirmava la gran davallada del belga, magnificada amb l’atac en solitari d’Egan Bernal. També ho provava Marc Soler, si bé la sorra catapultava el colombià i, el vilanoví, entrava poc abans que Evenepoel.

Etala 11 (162 km)
1r M. Schmid (Qhubeka) 4h01:55
11è E. Bernal (Ineos) 3:09
22è M. Soler (Movistar) a 5:07
26è R. Evenepoel (Deceuninck) a 5:17
General
1r E. Bernal (Ineos) 42h35:21
2n A. Vlasov (Astana) a 0:45
3r D. Caruso (Bahrain) a 1:12
4t H. Carthy (Education First) a 1:17
5è S. Yates (BikeExchange) a 1:22
6è E. Buchmann (Bora) a 1:50
7è R. Evenepoel (Deceuninck) a 2:22
8è G. Ciccone (Trek) a 2:24
9è T. Foss (Jumbo) a 2:49
10è D. Martínez (Ineos) a 3:15
11è M. Soler (Movistar) a 3:19
36è A. Pedrero (Movistar) a 32:32
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)