Ciclisme

Lorenzo Fortunato (Eolo) guanya l’etapa del Zoncolan, al Giro

Egan Bernal (Ineos) amplia el seu avantatge al capdavant de la general, en què Simon Yates (BikeExchange) és segon a 1:33

Lorenzo Fortunato (Eolo) és el guanyador de la catorzena etapa del Giro, de 205 quilòmetres amb final al Monte Zoncolan (14,1 km al 8,5 per cent de mitjana i de fins a 27 als darrers 3). Egan Bernal (Ineos) ha entrat quart amb 8 segons d’avantatge sobre Simon Yates (BikeExchange), l’únic capaç d’atacar en el grup d efavorits en què Remco Evenepoel (Deceuninck) ha tornat a mostrar signes de debilitat. El segon en la general, Vlasov (Astaan), ha perdut 1:09 i el belga 20 segons més. Yates és ara segon en la general a 1:33, Caruso (Bahrain) tercer a 1:51 i Vlasov quart a 1:57. Evenepoel vuitè a 3:52.

La de Fortunato és la primera victòria de l’equip d’Alberto Contador i Ivan Basso.

Els Astana han marcat la pauta i en el descens del port de segona, el Monte Rest (2a, amb 11 km al 6 per cent) han deixat en evidència Remco Evenepoel, que s’ha arribat a tallar en el descens mentre Egan Bernal sí aguantava el ritme dels blau cel.

L’Ineos s’ha posat al davant del grup de favorits amb la fuga –eren deu i han superat els 8 minuts de marge– a 8 quilòmetres de l’arribada i 5 minuts i mig de marge. Jan Tratnik (Bahrain) i Lorenzo Fortunato (Eolo) lideraven la cursa al davant amb els que quedaven de l escapada entremig del grup estirat per l’Ineos, a menys de 5 minuts a 6 quilòmetres.

La diferència amb Castroviejo al davant era inferior als quatre minuts quan els dos del davant, amb els quatre perseguidors –George Bennett (Jumbo), Nélson Oliveira (Movistar), Bauke Mollema (Trek) i Alessandro Covi (UAE)– a 50 segons, començaven els tres darrers quilòmetres, els més durs de l’ascensió.

Fortunato ho ha provat en solitari a poc més de 2 quilòmetres deixant Tratnik enrere. Daniel Martínez era l’últim home de l’Ineos per treballar per Bernal i Evenepoel en els dos darrers quilòmetres ja patia per mantenir-se en el reduït grup de favorits, que Simon Yates (BikeExchange) feia saltar pels aires amb només el mallot rosa capaç de seguir-lo a roda.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)