Ciclisme

Triomf de Victor Campenaerts (Qhubeka) abans de l’etapa reina a Cortina d’Ampezzo

Victor Campenaerts (Qhubeka) és el guanyador de la quinzena etapa del Giro, amb 147 quilòmetres que comptava amb tres voltes a un circuit en què els corredors superaven un port de quarta categoria. El posseïdor del rècord de l’hora el 2019 s’ha jugat el triomf amb Oscar Riesebeek (Alpecin) en el darrer quilòmetre a Gorizia i amb el pilot a 14 minuts.

Cortina d’Ampezzo serà el final de l’etapa d’aquest dilluns, amb tres ports de primera i un de categoria especial, el Passo Pordoi (2.239 m) que és el punt més alt pel què passa aquest 104è Giro. El Passo Giau (2.233 m) es preveu decisiu sobretot en el descens perquè es corona al quilòmetre 194,5 a gairebé 20 de l’arribada (1.225 m). L’etapa reina supera els 5.000 m de desnivell positiu acumulat.

Amb el peu esquerre

Giacomo Nizzolo (Qhubeka), vencedor de la tretzena etapa a l’esprint, no ha pres la sortida l’endemà del final al Zocolan. Un inici, el d’avui, accidentat en el quilòmetre tres quan s’estava formant l’escapada: una caiguda massiva obligava a abandonar tres corredors –el més destacat era Emanuel Buchmann (Bora), sisè en la general– i a neutralitzar la quinzena etapa durant mitja hora. Represa l’etapa, s’ha format una escapada de quinze homes –Bauke Mollema (Trek) repetia d’ahir– que amb el vist-i-plau dels favorits ha superat de seguida els deu minuts de marge.

La pluja

Victor Campenaerts (Qhubeka) ho ha intentat sol en l’escapada i l’han seguit Albert Torres (Movistar) i Oscar Riesebeek (Alpecin), abans d’afrontar la darrera pujada del circuit ja amb l’aparició de la pluja. Els tres del davant han coronat amb 13 minuts sobre el pilot i menys de mig minut respecte la resta d’escapats. El menorquí no ha pogut seguir el belga i el neerlandès, que malgrat els intents de Campenaerts entraven junts al darrer quilòmetre per jugar-se el triomf, que seria per al corredor del Qhubeka.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)