Futbol sala

Andreu Plaza també saltarà de la banqueta del Barça

Futbol sala. El club blaugrana anuncia la rescissió del contracte del tècnic, Javi Rodríguez sona com a substitut i es confirma a Jordi Torras com a mànager esportiu

Vistos els precedents en l’handbol i el foc nou i la sacsejada que està aplicant la directiva de Joan Laporta a les seccions del Barça, la notícia de la rescissió del contracte del tècnic gironí de futbol sala Andreu Plaza a final de curs semblava cantada. I encara més després que la setmana passada es confirmés la marxa del mànager esportiu Txus Lahoz, amb qui va fer el salt al primer equip el juny del 2016 en substitució de Marc Carmona, que aleshores compaginava les tasques d’entrenador i de director esportiu. Ahir al migdia es va fer públic el final d’etapa de Plaza a la banqueta blaugrana. En un comunicat, l’entitat barcelonista confirma la rescissió del contracte a final de curs i anuncia una pròxima convocatòria de premsa per agrair públicament al tècnic català la seva feina durant nou temporades, quatre al filial i cinc al primer equip.

L’altra novetat en la secció va arribar al vespre, després del partit contra l’Antequera. El club va anunciar a Jordi Torras com a nou mànager esportiu, funció que compaginarà amb la tasca que ja exerceix com a responsable dels equips formatius de futbol sala. Torras va ser jugador del primer equip de futbol sala en dues èpoques: 1996-2003 i 2010-2014. Va ser capità del primer equip i en el seu palmarès com a blaugrana hi figuren dues Champions, tres lligues, tres copes d’Espanya, quatre copes del rei i una supercopa d’Espanya. També va ser campió del món absolut amb la selecció espanyola el 2004. Precisament, de la mà de Torras podria arribar Javi Rodríguez, el nom que més sona com a nou inquilí de la banqueta blaugrana. L’actual entrenador de l’Industrias Santa Coloma ja figurava en la candidatura de Laporta en les eleccions del 2015

La Champions del Palau

En espera de com es resol l’actual lliga, en què el Barça pugna per ser cap de sèrie en el play-off , la gran fita de l’etapa de Plaza a la banqueta és la Champions del curs 2019/20. Es tracta del tercer títol europeu per al club, aconseguit a l’octubre en un Palau Blaugrana en família a causa de la Covid-19. Durant cinc temporades també ha conquerit una lliga (2018/19), tres copes del Rei (2017/18, 2018/19 i 2019/20), dues copes d’Espanya (2018/19 i 2019/20), una supercopa d’Espanya (2018) i tres copes Catalunya (2016/17, 2017/18 i 2018/19). Aquest curs ha perdut la final de la Champions contra l’Sporting, i les finals de la supercopa i la copa d’Espanya contra l’Inter. Un cop hagi tancat la seva etapa al Barça, tant Plaza com el seu segon, el tècnic de Toledo Miguel Andrés, ja tenen una proposta de l’Orient Mitjà sobre la taula, el Kuwait Sports Club, el vigent campió de lliga..

LA DADA

L’entrenador català suma nou temporades al Barça, cinc en el primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)