Ciclisme

Jofre Cullell, als Jocs de Tòquio

“És la competició que té més nom i que et dona més prestigi”, diu el corredor del PMX, un dels tres escollits per a la prova de BTT

“L’objectiu era anar-hi i ho havia fet bastant bé, però estàvem molt frec a frec amb els altres rivals i companys de selecció. Quan al matí ho he vist m’he endut una sorpresa: estic molt content de poder anar als Jocs Olímpics.” És Jofre Cullell (Santa Coloma de Farners, 1999), que serà un dels tres representants de la RFEC en les proves de BTT dels Jocs de Tòquio, segons la convocatòria oficial del seleccionador Mikel Zabala. Rocío del Alba García i David Valero, els dos del BH, són els altres corredors que seran en la cita olímpica i que ja tenien pràcticament garantida la plaça. Cullell, de fet, era el segon de l’Estat amb millor rànquing UCI i, en la seva darrera temporada en la categoria sub-23 –tercer en la general de la copa del món el 2019–, ja va fitxar pel PMX Racing Team després de córrer tota la vida al Megamo. Ho feia per córrer en la categoria elit i, així, poder ser convocat per als Jocs, seguint les indicacions de l’anterior seleccionador. “A partir d’avui ja ens centrarem en l’objectiu de preparar aquests Jocs i fer-ho al millor possible”, diu sobre la que considera “ la competició que té més nom i que et dona més prestigi”.

Jofre Cullell és campió d’Europa júnior i, en les seves dues primeres copes del món en la categoria absoluta, té un 29è lloc com a millor resultat, després que uns problemes físics el condicionessin en el debut. “Ho havia preparat molt bé però la setmana abans no em vag trobar bé. En la segona setmana l’equip i l’entrenador em van animar i quedar el 29 em fa estar molt content.”

Patrocini

L’idil·li català amb la cita olímpica

La convocatòria de Cullell fa que el ciclisme català continuï tenint un representant en la prova de BTT de manera ininterrompuda des del 2000, en la primera de les cinc presències de Josep Antoni Hermida. El corredor cerdà, plata a Atenes el 2004, va renunciar a córrer en carretera per la seva passió per la BTT. Ara, en canvi, els guanyadors de les dues copes del món disputades, Mathieu van der Poel (Alpecin) i Thomas Pidcock (Ineos), competeixen també en el World Tour. La bicicleta tot terreny va entrar en el programa olímpic en l’edició d’Atlanta, el 1996.