Waterpolo

ÁLVARO GRANADOS

JUGADOR DEL ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA

“Les bombolles ens han reforçat i estem de pujada”

“Aquest model de competició ha estat molt dur a nivell de pressió i d’estrès pel grup, però arribem a la final a vuit en el millor moment”

“El títol de la Champions seria el millor regal de comiat per en Chus Martín, però també per mi perquè encara no en tinc cap”

Tot i la seva joventut, Álvaro Granados (Terrassa, 1998) ja és tot un referent en les files de l’Atlètic Barceloneta, especialment en la faceta ofensiva. El jugador terrassenc, però, té clar que la defensa serà clau per superar el primer escull en la final a vuit de Belgrad, l’Olympiacòs. Granados vol la Champions per oferir el millor regal de comiat a un dels tutors del seu creixement, el tècnic Chus Martín, però també perquè encara no la té al seu palmarès.

Quin balanç fa de les tres bombolles prèvies a la final a vuit?
Aquestes bombolles han estat un model de competició molt atípic. En les temporades anteriors, preparaves un partit, desconnectaves i et centraves en el de la setmana següent. Aquest curs la càrrega d’entrenaments per preparar tres partits o fins i tot quatre seguits molt importants en tan pocs dies ha estat molt dur pel que fa a pressió i d’estrès per al grup. En tot cas, penso que n’hem sortit reforçats, hem après molt d’aquestes bombolles i arribem en un molt bon moment.
Fa la impressió que l’equip no ha assolit el nivell d’excel·lència del curs passat. Se’l guarden per a Belgrad?
És cert que l’equip no ha arribat al nivell que havíem exhibit en alguns partits de la temporada anterior, però ara estem de pujada i si hi ha un bon moment per jugar la final a vuit és ara.
Déu n’hi do, quin quadre que els ha tocat, amb els quarts amb l’Olympiacòs i unes hipotètiques semifinals amb el Pro Recco.
Quan arribes a la final a vuit ja no hi ha rivals accessibles. Serà difícil, però si juguem bé contra l’Olympiacòs el podem batre. I si arriba un hipotètic partit amb el Recco ja ens ho trobarem. No paga la pena pensar-hi ara.
Quina pot ser la clau del partit contra l’Olympiacòs?
La defensa. Com nosaltres, és un equip que es coneix molt bé, juguen a un waterpolo molt depurat, molt d’equip i competint fins a l’últim moment. Si nosaltres no perdem el cap i juguem com a equip i amb ajudes en defensa, després les coses en atac sortiran molt més fàcilment.
Seran els últims partits a les ordres de Chus Martín en l’Atlètic Barceloneta. Què ha suposat en la seva carrera?
En Chus ha suposat molt. Les quatre últimes temporades han estat les més importants de la meva carrera. És quan he fet un pas per ser més professional i en Chus sempre ha estat allà en tot moment. Tots els jugadors que hem estat a les seves ordres hem après molt i, sobretot, com a persona és un deu. Sempre guardaré un record molt especial d’aquesta etapa.
La Champions ja és prou motivadora, però hi ha potser un punt extra per voler tancar aquest cicle per la porta gran?
Sí, estem tots molt il·lusionats, però per a en Chus Martín encara és més especial i aconseguir el títol a Belgrad seria el millor detall que li podríem fer abans del seu comiat. De fet, també seria el millor regal per a mi, perquè jo encara no la tinc, la Champions. El 2014 encara no hi era [riu].
Quan tornin de Belgrad, no sé si li quedarà gaire temps per descansar perquè ja li tocarà preparar els Jocs de Tòquio.
Potser tindré un parell de dies de descans abans de començar la preparació per als Jocs. De totes maneres, no em preocupa, perquè després d’una temporada molt dura ara toca gaudir de waterpolo de màxim nivell i seria molt injust queixar-me perquè no puc descansar. Encara que s’hagi de patir, ara arriben els moments bonics i a l’hora de la veritat és quan més ho gaudeixes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)