Hoquei sobre herba

Espanya remunta contra el Japó (1-4) i jugarà els quarts de final

Espanya ha vençut a l’estadi Oi el Japó per 1-4 en el retorn dels fins ara tècnic confinat Adrian Lock i accedeix als quarts de final com a segona del grup B, èxit notable després d’haver perdut els dos primers partits del campionat que li permet evitar Holanda i Alemanya en l’encreuament. L’equip estatal ha dut sempre el pes tot i que li ha faltat encert en la definició. En l’altre partit del grup, la Xina, que ha queda fora, ha derrotat Nova Zelanda (3-2).

Les asiàtiques, entrenades pel terrassenc Xavi Arnau, s’han avançat en el minut 6 en una acció personal de Mori, que ha entrat amb tota la impunitat del món fins a la cuina. Espanya ha malbarat cinc penals córner –el darrer anul·lat pel vídeo arbitratge–fins que Laura Barrios, retallant la seva defensora i engaltant un potent tret al pal curt, ha empatat (1-1 en el24’). Tot just en la jugada anterior, les japoneses han tingut una gran ocasió que la portera Maria Ángeles Ruiz ha malbaratat. Begoña García, ja en el tercer quart (38’), ha avançat Espanya (1-2) en una acció d’oportunisme recollint un tret al pal. L’equip d’Adrian Lock, que té set catalanes, ha malbarat dos penals córner més en el darrer quart (0/7) que li haurien permès sentenciar el partit. En el rebuig del vuitè penal córner, Belén Iglesias ha fet el tercer (1-3 en el 54’) i Berta Bonastre ha arrodonit el triomf (1-4 en el 56’).