Ciclisme

Colossal triomf d’etapa de Rafal Majka, amb 85 quilòmetres en solitari

Rafal Majka (1989) és el protagonista d’una d’aquelles gestes que passen a la història del ciclisme, amb la seva victòria en la quinzena etapa de la Vuelta, de 197,5 quilòmetres i amb quatre ports que el polonès ha resolt a més de 85 per acabar.

Van Gils (Lotto), Aru (Qhubeka) i Majka (UAE) han generat la fuga del dia, al quilòmetre 72 i després de varis intents frustrats com el de 30 homes entre els quals David de la Cruz (UAE) i Sep Kuss (Jumbo) que els Movistar han ensorrat.

Els atacs i el vent a favor han accelerat el ritme: Wout Poels (Bahrain ha obert la veda i Kruijswijk (Jumbo), Geoffrey Bouchard (AG2R), Andrea Bagioli (Deceuninck), Carlos Verona (Movistar), Michael Storer (DSM), Steff Cras (Lotto), Lucas Hamilton (BikeExchange), Chris Hamilton (DSM)i Guanluca Brambilla (Trek) han anat saltant en busca dels tres de davant veient que era la bona.

L’heroica

Aru i Majka s’han quedat sols al davant i coronat el primer port (Centenera, 1a), tenien 2:15 sobre els perseguidors i 3:40 respecte el pilot. El grupet del darrere s’ha anat desfent i Majka ha deixat Aru a més de 85 quilòmetres pel final i abans d’afrontar Pedro Bernardo (2a).

El polonès ha començat l’altre port de 1a amb 2:20 sobre Aru, Kruijswijk, Bouchard, Verona, Arensman, Gorka Izagirre i Juanpe López amb 60 quilòmetres (40 coronat Mijares) per recórrer i el pilot a més d 6 minuts.

Kruijswijk també s’ha animat a l’heroica en solitari a peu de port, mentre l’Intermarché exercia d’equip del líder estirant el pilot al darrere. El neerlandès només li ha tret mig minut pujant i s’ha quedat a menys de dos.

El polonès ha començat a mostrar signes de debilitat muscular quan encarava l’últim port, San Juan de Nava ( 3a), però la diferència no es movia del minut i mig amb Kruijswijk i dels sis respecte el pilot.

De la Cruz ho ha tornat a intentar al darrer port, quan encara era l’equip de Christian Odd Eiking el que marcava la pauta i havia fet baixar la diferència a gairebé 4 minuts. Adam Yates (Ineos), amb Mas i Roglic a roda també ha volgut atacar al final del port, moment en què els atacs es succeïen.

Yates ho ha provat un segon cop després d’atrapar el vallesà i ha arribat sol a dalt perquè López no l’ha aguantat, mentre Majka ja somreia a càmara celebrant el seu triomf a 2 quilòmetres.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)