Curs perfecte a Europa

El Barça guanya per desena vegada la lliga de campions en una temporada impressionant en què fa el ple de victòries i de títols

El Palau guanya la lliga europea femenina i el Lleida la Europe Cup

El Barça va culminar una temporada perfecta en la lliga de campions aconseguint el títol en la final a quatre disputada a Colònia. L’anhelada desena copa d’Europa del seu palmarès va arribar després de molt de treball, molta lluita i grans resultats contra conjunts potents que va haver d’anar superant un a un, amb canvi de normativa inclosa que li va fer jugar més partits. Aquest triomf i aquest trofeu també van ser el comiat somiat per a l’entrenador Xavi Pascual, que va acabar mantejat pels seus jugadors a la pista del Lanxess Arena. El tècnic blaugrana va tancar així una etapa de més de dotze anys a la banqueta blaugrana en què ha aconseguit 61 títols. El curs perfecte del Barça en la Champions, amb 20 victòries en 20 partits, es va afegir a la resta de la temporada 2020/21, en què també van aconseguir la màxima nota amb sis títols de sis de possibles i 61 victòries en 61 partits disputats.

La trajectòria dels blaugrana en la lliga de campions es va iniciar en una fase de grups de vuit equips en què va superar tots els seus rivals i va acabar primer i invicte amb 14 victòries en 14 partits. Per culpa de la covid-19, que va fer ajornar partits i alguns es van donar per perduts als equips que no els podien disputar, es va canviar el sistema de competició i tots van jugar els vuitens de final. Tot i ser primer de grup, el Barça no es va classificar directament per als quarts de final i en els vuitens va haver d’eliminar l’Elverum noruec, mentre que en els quarts es va desfer del Meixkov Brest bielorús i va accedir a les semifinals. Aquesta vegada els blaugrana no van tenir cap problema en la final a quatre de Colònia, i primer van superar el Nantes francès per 31-26 en una semifinal marcada per la bona tasca defensiva i a la porteria. Un cop en la gran final i en la lluita pel títol, el Barça es va desfer clarament de l’Aalborg danès per 36-23 en una exhibició de joc, i aconseguint la màxima diferència amb què s’ha guanyat el títol europeu al Lanxess Arena.

El títol femení

L’altre títol europeu del 2021 d’un equip català va arribar en l’hoquei sobre patins, en què tradicionalment estan entre els millors. Aquesta vegada, però, cap equip masculí va aconseguir classificar-se per a la final a quatre i van caure en la primera fase de qualificació de grups. La final a quatre la van disputar quatre equips portuguesos i el títol va ser per a l’Sporting. El Palau sí que va guanyar la final a vuit directe de la lliga europea femenina. En la final va derrotar un altre equip català, el Voltregà. En la segona competició masculina, la Europe Cup, el Lleida va revalidar per tercera vegada seguida el títol en imposar-se en la final a set.

Finalistes europeus

En els altres esports en què els equips catalans lluiten per guanyar títols europeus no van arribar i hi va haver dos finalistes. L’Atlètic de Terrassa va fer una gran campanya europea i va arribar a la final de l’Eurolliga d’hoquei sobre herba, però va caure contra el potent Bloemendaal neerlandès. En futbol sala el Barça no va poder revalidar el títol de la UEFA Champions League tot i arribar a la final i dominar la primera part. L’Sporting de Portugal va remuntar i va ser el campió. En waterpolo els catalans no van arribar a la final de les màximes competicions. L’Atlètic Barceloneta va disputar la final a vuit de la lliga de campions, però va caure en la semifinal i va acabar quart. En l’Eurolliga femenina el CN Sabadell i el CN Mataró van perdre en els quarts de final i van haver de jugar la final a quatre de la copa LEN, la segona competició. Les mataronines van disputar i van perdre la final contra el potent Kírixi rus, i les sabadellenques van ser derrotades en la semifinal contra el futur campió.