Tennis

Badosa debuta a Austràlia amb un triomf convincent sobre Tomljanovic

La fiabilitat de Paula Badosa (8) l’ha catapultat avui contra l’australiana Ajla Tomljanovic (43a) en el seu debut en l’obert d’Austràlia, en el qual ha resolt per 6-4 i 6-0 –1h22–amb solvència un partit que ha arrencat costerut tant per la qualitat de la tennista local, com pel fet que totes dues s’havien enfrontat fa tot just cinc dies amb triomf de la catalana en els vuitens de Sydney. L’empordanesa ha estat tractada pel fisioterapeuta a la cuixa dreta amb 5-4 a favor i ha sortit del vestidor com un coet. “Fa 24 hores estava al llit sense poder moure’m”, ha explicat al final del matx l’empordanesa. La rival de la de Begur en la segona eliminatòria serà la italiana procedent de la prèvia Martina Trevisan (113a), que avui s’ha desfet de la lucky looser japonesa Nao Hibino per 6-2 i 6-3.

L’inici ha estat ben costerut amb un break en contra tot just en el primer joc. Badosa s’ha espolsat la pressió amb un contrabreak. signat en el segon joc i ha signat el 2-1 després de vint minuts de punts llargs i d’alta intensitat en que l’empordanesa s’ha apoderat del centre de la pista i l’australiana ho tornava tot. La consistència de Badosa, però, ha esbravat l’inici pletòric de la seva rival i el segon break (3-1) li ha aplanat el camí del primer acte, amb dos jocs segellats en un tres i no res (4-1). La irregular Tomljanovic, però, s’ha refet amb un break (4-3) i ha pressionat de nou. Enmig d’un atac d’ofuscació en què se li ha llegit als llavis que li deia al seu entrenador que no podia –dissabte va jugar la final de Sydney–, Badosa, impulsada pels errors no forçats de la seva oponent, ha situat el 5-3 amb un altre trencament. Però quan tenia l’oportunitat de segellar el parcial, ha cedit el seu servei en el joc posterior (5-4). La catalana ha demanat la presència del fisioterapeuta i ha estat tractada en el vestidor. Oli en un llum. Ha retornat amb la cuixa dreta embenada i ha tancat el set restant en la quarta oportunitat apel·lant al sacrifici defensiu (6-4). Definitivament, Badosa ha agafat el fil amb un break en el segon joc del segon set, en el qual ha recuperat l’agressivitat i el domini de les operacions i ha atropellat l’australiana (6-0).

De la mateixa manera, ha superat el primer escull la tennista de la Val d’Uixó Sara Sorribes davant de l’alemanya Kirsten Flipkens per 6-4 i 6-1.

La jornada ha estat molt plàcida per als grans favorits, tot i que alguns caps de sèrie ja han fet les maletes. En el quadre femení, la número u, l’australiana Ashleigh Barty (1) n’ha fet prou amb 54 minuts per esbandir la ucraïnesa procedent de la qualificació Lesia Tsurenko per un eloqüent 6-1 i 6-0. La japonesa Naomi Osaka (13), campiona el 2019 i el 2021, ha passat fluix per un doble 6-3 contra la jove colombiana de 20 anys Camila Osorio. Amb algun maldecap més però sense perill, també ha reeixit la grega Maria Sakkari (5) davant de l’alemanya de 34 anys Tatiana Maria: 6-4 i 7-6 (2). Les dues insignes derrotades són nord-americanes. Sofia Kenin (11), la campiona del 2020, ha caigut contra la seva compatriota Madison Keys per 7-6 (2) i 7-5 i la jove de 17 anys Coco Gauff (18) ha claudicat per 6-4 i 6-4 davant de la xinesa Qiang Wang (112a).

En el quadre masculí, Rafa Nadal ha arrencat amb força superant el nord-americà Marcos Giron (66è) per 6-1, 6-4 i 6-2 i dimecres se les haurà amb l’alemany de 30 anys Yannick Hanfmann (126è), que ha accedit al quadre a través de la prèvia. El balear, campió el 2009, suma 292 triomfs en partits de Grand Slam, amb 70 a Austràlia.

El murcià de 18 anys Carlos Alcaraz (31) tampoc no ha titubejat i ha exhibit les seves credencials amb un triomf clar i net davant del xilè procedent de la prèvia Alejandro Tabilo: 6-2, 6-2 i 6-3. El seu rival en la segona eliminatòria serà el perillós i experimentat serbi Dusan Lajovic. També ha debutat i ha perdut l’italià Salvatore Carusso, el jugador que ha accedit al quadre gràcies a la deportació de Novak Djokovic. El també serbi Miomir Kecmanovic l’ha eliminat per 6-4, 6-2 i 6-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)