Tennis

Medvédev, amb dedicatòria

Tennis. Obert d’Austràlia. El rus apel·la a la concentració i el servei per no enganxar-se els dits amb el xou de Kyrgios i els xiulets del públic

El rus Daniïl Medvédev (2) va resistir fred com el glaç el xou de l’australià Nick Kyrgios –warning, discussió amb el jutge de cadira i gestos en les seves escenificacions habituals– i els xiulets del públic i s’ha plantat a la tercera eliminatòria de l’obert d’Austràlia per quart any seguit: 7-6 (1), 6-4, 4-6 i 6-2 en 2h58. Amb la feina feta, Medvédev es va permetre un gest dedicat al públic –a la imatge– i tampoc no es va mossegar la llengua quan el van escridassar en l’entrevista feta per Jim Courier a peu de pista: “Una mica de respecte per Jim, que no el sento. No està bé que xiulin entre els meus dos serveis.” Pel que fa al partit, Kyrgios va reaccionar amb qualitat empès pel fervor del públic amb un trencament en el setè joc del tercer acte, però el rus, impertèrrit, va reactivar el seu full de ruta sense descentrar-se, poderós amb el servei: 31 aces per 17 del seu rival i amb un 85% dels punts guanyats amb el primer (67/79) que el van catapultar. S’enfrontarà al neerlandès Botic van de Zandschulp (57è).

El quadre masculí, de fet, va ser una bassa d’oli. El grec Stefanos Tsitsipas (4) va eliminar l’argentí Sebastián Báez per 7-6 (1), 6-7 (5), 6-3 i 6-4, mentre que el rus Andrey Rublev (5) va vèncer el lituà Ricardas Berankis per la via ràpida: 6-4, 6-2 i 6-0. El castellonenc Roberto Bautista (15) va fer fora en 1h27 l’alemany de 38 anys Kohlschreiber –6-1, 6-0 i 6-3–. Jugarà contra el nord-americà Taylor Fritz (20). Andy Murray, cinc cops finalista, es va acomiadar contra el japonès Taro Daniel per un triple 6-4.

Triomf de Bolsova

En dobles, la palafrugellenca Aliona Bolsova i la noruega Ulrikke Eikeri van superar la primera eliminatòria contra la francesa Lechemia i la tennista dels Estats Units Neel per 6-4, 3-6 i 6-2. S’enfrontaran a les txeques Bouzkova-Hradecka (10).

EL PROTAGONISTA

He ofert un bon xou. No importa si m’entreno més o menys. Sé que puc guanyar un 95% dels rivals
Nick Kyrgios

Derrotes de Muguruza, Kontaveit i Raducanu

En el volàtil quadre femení, el ball de bastons es va desfermar. La francesa de 31 anys Alizé Cornet (61a), tocada per una vareta màgica, va eliminar Garbiñe Muguruza (3) per 6-3 i 6-3. La campiona del Masters es va veure impotent per frenar l’allau de joc de Cornet, molt inspirada amb el revés a dues mans davant de la subcampiona del 2020. Cornet, que mai no ha superat els vuitens d’un Grand Slam, se les haurà en la tercera eliminatòria amb l’eslovena Tamara Zidansek (29). De fet, el primer torn va ser fatídic per a les primeres espases perquè, paral·lelament, l’estoniana Anett Kontaveit (6), finalista del Masters contra Muguruza, no va frenar la danesa de 19 anys Clara Tauson (39a): 6-2 i 6-4. Encara bo, la bielorussa Arina Sabalenka (2), paradigma de la potència, va reaccionar contra la xinesa Xinyu Wang: 1-6, 6-4 i 6-2. La polonesa Iga Swiatek (7), campiona de Roland Garros 2020, per la seva banda, no va patir contra la sueca Rebecca Peterson: 6-2 i 6-2. La britànica de 19 anys Emma Raducanu (17), campiona de l’obert dels EUA, va claudicar contra la montenegrina Danka Kovinic (98a) per 6-4, 4-6 i 6-3. Simona Halep (12) se’n va sortir contra la brasilera Haddad: 6-2 i 6-0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)