Tennis

Medvédev passa fluix i Cornet signa la remuntada del dia a Austràlia

El rus Daniïl Medvédev (2), cap de cartell en absència de Novak Djokovic, ha tornat a fer una demostració de força en l’obert d’Austràlia. El campió de l’obert dels EUA ha derrotat per 6-4, 6-4 i 6-2 el neerlandès Botic van de Zandschulp (57è) sense perdre ni una sola vegada el seu servei i ha salvat les tres escarransides oportunitats del rival. Un cop esbandit Nick Kyrgios en l’eliminatòria anterior, té el camí prou aclarit i mesurarà forces en vuitens amb el nord-americà de 24 anys Maxime Cressy (70è). El rus persegueix dos somnis a Melbourne: el títol i el número u del tennis mundial.

Un altre primera espasa que ha complert és el grec Stéfanos Tsitsipas (4), que s’ha imposat davant de l’imprevisible, genial i a voltes desganat francès Benoit Paire: 6-3, 7-5, 6-7 (2) i 6-4. El seu pròxim escull serà el nord-americà Taylor Fritz (20), que ha posat fi al camí del castellonenc Roberto Bautista per 6-0, 3-6, 3-6, 6-4 i 6-3. Mentre, la parròquia local ha gaudit de triomf d’Alex de Minaur (32) davant de Pablo Andújar . El dia també ha estat agraït per al canadenc Felix-Augier Aliassime (9), botxí de l’anglès Daniel Evans (24) i per l’italià Jannik Sinner (11), que ha posat fi al trajecte del japonès Taro Daniel. Tots dos entren en la categoria de joves qualificats preparats per fer un salt definitiu en les seves carreres.

Deliciós quadre femení

En el quadre femení, sempre deliciós per la qualitat cada cop més accentuada de les jugadores i perquè als apostadors els hi agafen sovint cobriments, els primers torns de joc han comportat remuntades èpiques. Sobretot la que ha protagonitzat la francesa de 31 anys Alizé Cornet contra la polonesa Tamara Zidansek (29) –semifinalista de Roland Garros superant Paula Badosa en quarts–, que dominava per 6-4 i 4-1 i acaronava el bitllet de vuitens. Però la botxina de Garbiñe Muguruza, que juga a Austràlia des del 2006 i mai abans havia arribat tan lluny, ha certificat amb esforç, cames i caràcter un parcial de 7-0 i ha acabat capgirant la truita: 6-4, 4-6 i 6-2. La seva rival serà la reputada romanesa Simona Halep (14). La finalista el 2019 s’ha desfet de la montenegrina Danka Kovinic per 6-2 i 6-1 en només 64 minuts.

Estava igualment contra les cordes la nord-americana Danielle Collins (27) –6-4 i 4-2 en contra–, que s’ha desfet de la danesa de 19 anys i excampiona del torneig júnior Clara Tauson: 4-6, 6-4 i 7-5. També han segellat l’accés als vuitens la bielorussa Arina Sabalenka (2), que ha hagut de tornar a aixecar un set davant de la txeca Marketa Vondrousova (31) –4-6, 6-3 i 6-1–i la polonesa Iga Swiatek (7), molt superior a la russa Daria Kasatkina (27): 6-2 i 6-3.

Sorpresa de Bolsova

En dobles, la palafrugellenca Aliona Bolsova i la noruega Ulrikke Eikeri han reeixit davant de les txeques Bouzkova-Hradecka (10) –7-6 (3) i 6-3– i s’han plantat als vuitens. Se les hauran amb la kazakh Danilina i la brasilera Haddad Maia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)