L’stm CN Mataró alça la seva segona copa i trenca l’hegemonia de l’Astralpool CN Sabadell (4-7)

La final ha estat marcada per les defenses i les maresmenques han sentenciat amb un darrer parcial de 0-3

L’stm CN Mataró ha conquerit el seu segon títol de copa (2016) després de superar l’Astralpool CN Sabadell (4-7), el gran dominador de la competició amb disset corones, les cinc últimes assolides de manera consecutiva. La final, marcada per les defenses, ha estat molt anivellada, tot i que les mataronines sempre han anat un pas endavant de les seves rivals i han sentenciat amb un parcial final de 0-3. Simone Van de Kraats (3), Bella Markoch (1), Anni Espar (1), Anna Gual (1) i Clara Cambray (1) han marcat per les mataronines, i Maggie Steffens (2), Maica García (1) i Nona Pérez (1) per les sabadellenques.

La final ha començat amb molt de ritme, però amb les defenses imposant-se al joc d’atac. Bella Markoch, amb un sorprenent revers des dels 2 metres, ha obert el foc per a les maresmenques, que han aprofitat la primera superioritat per ampliar la renda, amb un precís llançament parabòlic d’Anni Espar. L’equip vallesà ha replicat gràcies a la jove Nona Pérez, que ha caçat un rebuig de la defensa rival per retallar diferències just poc abans de tancar el primer quart. El segon quart ha continuat amb les mateixes directrius. Maggie Steffens, amb un llançament exterior ha restablert l’equilibri. El conjunt de Dani Ballart ha disposat de bones oportunitats per tornar a prendre la iniciativa, però Laura Ester, ben col·locada, ha impedit que les mataronines poguessin anotar en aquest quart. El CN Sabadell tampoc ha pogut treure partit de la primera superioritat i així s’ha arribat al descans amb un escarransit parcial de 2-2.

Després de la represa, el CN Mataró ha tornat a colpejar primer amb dues ràpides transicions culminades per dues de les seves canoneres, Simone van de Kraats, molt marcada durant tota la final, i Anna Gual. L’equip de David Palma ha replicat amb un altre xut exterior de la millor jugadora del món, Steffens, i amb un gol de Maica en superioritat des de la boia. El CN Sabadell encara ha tingut un altra superioritat per col·locar-se per primer cop per davant en el marcador, però les mataronines s’han mantingut fermes en defensa i s’ha arribat als últims 8 minuts de joc amb equilibri total (4-4). Als 17 segons del darrer quart Van de Kraats tornava a avançar les de Ballart després d’executar un penal forçat per Vivian Sevenich i encara ha aplanat més el camí de la final rubricant un cara a cara amb Ester després d’un contraatac. Només restava 3:49 de partit i Palma s’ha vist obligat a demanar temps mort. Ha ordenat jugar a Maica i Brigitta Games com a doble boia. El Mataró, però, s’ha mantingut inexpugnable i Clara Cambray, una jugadora de finals, ha sentenciat el duel amb un parabòlic des de llarga distància.