El CN Mataró marca tendència

Waterpolo. El conjunt maresmenc trenca la supremacia del CN Sabadell i s’emporta el segon trofeu de copa en una final de caire defensiu, resolta amb un parcial de 0-3 en l’últim quart

CN Sabadell 4 CN Mataró 7

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortiz, Games, Van der Sloot, Serrano, Steffens (2), Casado, Maica (1), Forca, Bonet, Pérez (1), González i Carrasco.STM CN MATARÓ:Sánchez; Morell, Van de Kraats (3, 1 p.), Gual (1), Sevenich, Timofeeva, Cambray (1), Nogué, Bach, Bertran, Espar (1), Markoch (1) i Colominas.PARCIALS:1-2, 1-0, 2-2 i 0-3.ÀRBITRES:Teule i Fernández.PÚBLIC:Uns 400 aficionats a la piscina del CN Terrassa.

Embalat per la inèrcia dels quarts de final i una semifinal d’alta intensitat, l’stm CN Mataró es va emportar la final de copa i va trencar l’hegemonia del CN Sabadell, el gran dominador de la competició, amb disset títols conquerits, els cinc últims consecutius. Com si jugués a casa, l’equip maresmenc va poder celebrar la segona corona del torneig del KO –la primera va ser el 2016– al ritme del Bequetero, el pasdoble que evoca Les Santes de Mataró. En un partit eminentment defensiu i molt equilibrat, el conjunt de Dani Ballart sempre va anar un pas endavant del seu rival i va sentenciar amb un últim parcial de 0-3, en què María Elena Sánchez es va mostrar inexpugnable sota els pals. Sánchez, millor portera de la final, i la neerlandesa Simone van de Kraats, MVP del partit amb tres gols, també van ser dos factors desequilibrants. És la quarta victòria de les mataronines en cinc partits contra les sabadellenques aquest curs, però segur que n’hi haurà uns quants més. El CN Mataró, en tot cas, ja suma els títols de la supercopa, la copa Catalunya i la copa d’ahir a Terrassa.

La final va començar amb molt de ritme, però amb les defenses imposant-se en el joc d’atac. La russa Bella Markoch, amb un sorprenent revers des dels 2 metres, va obrir el foc per a les maresmenques, que van aprofitar la primera superioritat per ampliar la renda, amb un precís llançament parabòlic d’Anni Espar. L’equip vallesà va replicar gràcies a la jove Nona Pérez, que va caçar un rebuig de la defensa rival per retallar diferències just abans de tancar el primer quart. El segon quart va continuar amb les mateixes directrius. Maggie Steffens, amb un llançament exterior, va restablir l’equilibri. El conjunt de Dani Ballart va disposar de bones oportunitats per tornar a prendre la iniciativa, però Laura Ester, ben col·locada, va impedir que les mataronines poguessin anotar en aquest quart. El CN Sabadell tampoc va poder treure profit de la primera superioritat, i així es va arribar al descans amb un escarransit parcial de 2-2.

Apareix Van de Kraats

Després de la represa, el CN Mataró va tornar a colpejar primer amb dues ràpides transicions culminades per dues de les canoneres, Simone van de Kraats, molt marcada fins aleshores, i Anna Gual. L’equip de David Palma va respondre amb un altre xut exterior de la millor jugadora del món, Steffens, i amb un gol de Maica en superioritat des de la boia.

El CN Sabadell encara va tenir una altra superioritat per col·locar-se per primer cop per davant en el marcador, però les mataronines es van mantenir fermes en defensa i es va arribar als últims 8 minuts de joc amb equilibri total (4-4). Als 17 segons del darrer quart, Van de Kraats tornava a avançar les de Ballart després d’executar un penal forçat per la seva compatriota Vivian Sevenich i encara va aplanar més el camí de la final rubricant un cara a cara amb Ester després d’un contraatac. Només restaven 3:49 de partit i Palma es va veure obligat a demanar temps mort. Va ordenar atacar amb Maica i Brigitta Games com a doble boia. El Mataró, però, es va mantenir inexpugnable i Clara Cambray va posar la cirereta amb un llançament molt llunyà i parabòlic, quan el Sabadell ja jugava a la desesperada i Ester era fora de la porteria.

Deixar un gegant com el Sabadell amb quatre gols demostra l’enorme treball defensiu de l’equip
Dani Ballart
entrenador del cn mataró
Guanyar el Sabadell després de la decepció de l’Eurolliga demostra la bona feina feta
Clara Cambray
jugadora del cn mataró
A aquest nivell, és impossible guanyar finals marcant només quatre gols. Ha faltat entesa