Més esport

El COI recomana que no es deixi participar els atletes russos i bielorussos en competicions

També ha retirat l’Ordre Olímpica que va concedir a Vladimir Putin l’any 2001

El Comitè Olímpic Internacional (COI) recomana a les federacions internacionals i als organitzadors d’esdeveniments esportius que no convidin ni permetin la participació d’atletes ni de dirigents russos i bielorussos. En una resolució feta pública diu que ho fa amb la intenció de protegir la integritat de les competicions mundials i la seguretat dels participants. Explica que els esportistes de Rússia i Bielorússia poden continuar participant en competicions, però molts ucraïnesos no ho poden fer per culpa de l’atac al seu país.

Si els atletes russos i bielorussos han de participar pel motiu que sigui, el COI diu que ho han de fer com a neutrals i sense exhibir símbols, banderes, himnes o el nom de Rússia i Bielorússia. L’executiva del COI ha considerat en particular els propers Jocs Paralímpics d’Hivern Pequín 2022 i ha reiterat el seu ple suport al Comitè Paralímpic Internacional (CPI) i als Jocs, però encara no ha precisat si els dos països implicats en les sancions hi participaran.

El Comitè Olímpic Internacional també ha decidit retirar l’Ordre Olímpica a totes les persones que actualment tenen una funció important en el govern rus, entre els que hi ha el president de Rússia Vladimir Putin que va rebre la d’or l’any 2001. El COI ha agraït la crida a la pau de molts dels esportistes mundials i en especial els que han fet els atletes russos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)