Ciclisme

Tadej Pogacar, sense rival en la Strade Bianche

Lotte Kopecky (SD Worx) estrena el palmarès de la cursa en la categoria femenina

Tadej Pogacar (UAE) imposa la llei del més fort a la Toscana amb la victòria en la Strade Bianche, de 184 quilòmetres dels quals 64 són per pistes de terra –onze sectors– que converteixen la cursa en un referent del calendari UCI malgrat aquesta sigui la seva 16a edició. El doble campió del Tour de França, que ja du 34 victòries al World Tour als 23 anys, ve de guanyar la volta als Emirats i amb un atac a 50,3 quilòmetres s’ha quedat sol al davant fins la seva entrada triomfal a Siena.

El vent era el desencadenant del primer moment important de la cursa, quan una caiguda afectava una vintena d’homes entre els quals n’hi havia d’importants com Marc Soler (UAE) o Alaphilippe, la ofensiva del qual a 52 quilòmetres encenia la metxa de Pogacar en el tram de pista de sorra més llarg.

Carlos Rodríguez (Ineos) era l’únic en resistir l’embranzida de Pogacar i el seguia a una petita distància des del tram en què l’eslovè s’escapava però la tasca de l’andalús, també en solitari, se n’anava en orris a 25 quilòmetres per acabar quan era neutralitzat pel pilot, sempre a més d’un minut del cap de cursa.

Kasper Asgreen (Deceuninck) afrontava l’últim tram d’sterrato a un minut del cap de cursa i, sense ordre ni concert en la persecució, Alejandro Valverde (Movistar) atrapava el danès per disputar-se el segon lloc amb ell amb un petit grup de cinc amenaçant-los. El murcià, que està a punt de fer 42 anys, entrava segon i Asgreen tercer.

La cursa femenina disputada abans, amb 136 quilòmetres i set trams de sorra en la que era la seva primera edició, l’ha guanyat la belga Lotte Kopecky (SD Worx), que ha arribat al desenllaç colze a colze amb Annemiek Van Vleuten (Movistar Team).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)