Celebració rodona

Handbol. El Barça i el Granollers brinden un festival ofensiu en la commemoració del 50è aniversari del Palau. Un canvi defensiu i el contraatac blaugrana trenquen el domini inicial vallesà

Barça 37 Granollers 33

BARÇA:Gonzalo; Aleix (10,1 p.), Mem (3), Fàbregas (2), Cindric, Langaro (5), Fernández (3) –set inicial–; Maciel (p.s.), Petrus (1), Makuc (5), N’Guessan (2), Ben Alí (3), Ariño (3), Richardson, Zein i Urdangarin.FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel; Franco (2), Rey (1), Chema Márquez (9), Amigó, Martínez (1), A. Garcia (5) –set inicial–; Varela (p.s.), Valera (8), Salinas (5), Armengol, De Sande (1), Gurri (1) i Pérez.PARCIALS:6-3, 7-7, 9-11, 9-14, 13-16, 18-17; 21-18, 27-21, 30-25, 32-26, 33-30 i 37-33.ÀRBITRES:Menéndez i Cavada.Exclusions:A Aleix (8’), N’Guessan (26’) i Makuc (40’), per part del Barça, i a Martínez (14’) i Franco (20’), per part del Granollers.PÚBLIC:3.300 espectadors.

La festa del 50è aniversari del Palau es va traslladar sobre la pista amb un gran partit entre el Barça i el Granollers, amb diferents alternatives i que va ser un al·legat al joc ofensiu. La celebració va ser completa per al conjunt blaugrana, que es va emportar la victòria contra un equip vallesà molt combatiu i que va exhibir el seu bon moment de forma. De fet, durant la primera meitat, els d’Antonio Rama van aigualir per moments l’efemèride (9-14) del rival, però un canvi defensiu, amb 5-1 i Aitor Ariño d’avançat, va canviar el curs del duel. Els 70 gols del derbi contrasten amb l’escarransit 10-10 amb què es va acabar el Barça-Granollers del 23 d’octubre del 1971, en el primer partit d’handbol jugat al Palau, fa més de cinc dècades. Eren altres temps.

En l’intercanvi de cops inicial i a més d’un gol per minut, el Barça va prendre la iniciativa amb un parcial de 6-3. Una sèrie de pilotes perdudes van donar aire al Granollers, que, ben dirigit per Pol Valera, va capgirar el resultat. Sorprenentment, el conjunt blaugrana va entrar en col·lapse. Feia aigües en defensa i en atac topava amb Rangel Luan sota els pals. Carlos Ortega (17’) es va veure obligat a demanar temps mort (9-12), però la sagnia local va continuar per moments. Amb Valera i Esteban Salinas en estat de gràcia, el conjunt vallesà va eixamplar les diferències fins als 5 gols (9-14). La reacció del Barça va arribar a partir d’un canvi defensiu, amb un 5-1 i Ariño d’avançat i amb intervencions de mèrit de Gonzalo Pérez de Vargas. La primera meitat se li va fer llarga al Granollers, que no va poder mantenir el ritme. El Barça va posar la directa i va ser capaç d’arribar al descans amb avantatge després d’un parcial final de 9-3 (18-17) i un gol d’Aleix Gómez en l’últim instant.

L’embranzida blaugrana va prosseguir en la segona meitat. Aleix continuava en ratxa i amb un gol de penal i un altre de contraatac burxava en la ferida vallesana, que d’entrada ja va encaixar un parcial de 3-0 (21-17). Antonio Rama va demanar un primer temps mort (34’), però el Barça ja estava en mode piconadora i amb l’extrem sabadellenc com a punta de llança no deixava de percudir el seu rival a còpia de contraatacs (27-20). Rama va demanar un segon temps mort i el Granollers es va tornar a enganxar al partit (28-25). A partir d’aquí, es va entrar en una fase d’intercanvi de cops, amb bons minuts de Domen Makuc per als locals i de Chema Márquez per als visitants. El Barça, en tot cas, va saber gestionar la renda i segellar la victòria en una celebració rodona.