Atletisme

Kambundji sorprèn en els 60 m i guanya el títol mundial de pista coberta

La suïssa fa una gran marca de 6.96, la quarta de tots els temps

La sorpresa i la gran marca de la primera jornada del mundial de pista coberta de Belgrad ha arribat en l’última prova, els 60 m, amb la inesperada victòria de la suïssa Mujinga Kambundji que ha guanyat el títol amb 6.96. La suïssa ha fet la quarta millor marca mundial de tots els temps i ha sorprès a totes les favorites. La nord-americana Mikiah Brisco també ha baixat dels 7 segons amb 6.99 i s’ha emportat la medalla de plata. Aquesta final dels 60 m ha sigut molt igualada i de la tercera a la sisena classificades han fet el mateix temps de 7.04, i la medalla de bronze ha sigut per mil·lèsimes per la nord-americana Marybeth Sant-Price.

En el pentatló la belga Noor Vidts ha aconseguit la victòria amb 4.929 punts, la millor marca mundial de l’any. Ha dominat clarament i ha guanyat els 60 m tanques (8.15), el pes (14,03) i els 800 m (2:08.81), i ha sigut segona en l’alçada (1,83) i la llargada (6,60). La segona posició ha sigut per la polonesa Adrianna Sulek amb 4.851 punts.

Les etíops buscaven el triplet en els 3.000 m, però ni tant sol han fet el doblet i només s’han emportat la medalla d’or i la de bronze. Lemlem Hailu ha guanyat amb 8:41.82 i la nord-americana Elinor Purrier St. Pierre ha evitat el doblet al ser segona amb 8:42.04. Ejgayehu Taye ha acabat tercera amb 8:42.23, mentre que la líder de l’any, Dawit Seyaum, només ha pogut acabar cinquena (8:44.5). En el pes hi ha hagut un duel per sobre els vint metres i la victòria se l’ha emportat la portuguesa Auriol Dongmo amb 20,43 m, marca mundial de l’any, i el segon lloc l’ha ocupat la nord-americana Chase Ealey amb 20,21 m.

El títol mundial de llargada ha sigut pel cubà Lázaro Martínez que ha saltat 17,64 m, la millor marca de l’any i ha quedat per davant del portuguès Pedro Pichardo que ha batut el rècord portuguès amb 17,46 m. El grec Miltiadis Tentoglu ha guanyat la llarga amb 8,55 m, marca mundial, superant el suec Thobias Montler que ha fet rècord nacional amb 8,38 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)