Atletisme

Lamont Marcell Jacobs imposa els galons en els 60 m del mundial de Belgrad

El campió olímpic de 100 m ha superat per només 3 mil·lèsimes de marge el nord-americà Christian Coleman (6.41)

L’italià Lamont Marcell Jacobs, campió olímpic a Tòquio, ha imposat els galons i ha guanyat el títol mundial de 60 m en una arribada de photo-finish, en què ha superat per unes inapreciables 3 mil·lèsimes al defensor de la corona, el nord-americà Christian Coleman. Amb 6.41, el mateix registre per tots dos, Jacobs rebaixa la plusmarca europea de Dwain Chambers (6.42). Ha completat el podi el també nord-americà Marvin Bracy, amb marca personal (6.44).

Com Jacobs, dos campions olímpics més, han estès el seu domini: el canadenc Damian Warner, amb la segona millor marca de la història en heptatló (6489), i la velocista de Bahames Shaunae Miller-Uibo, amb 50.31 en els 400 m. En el concurs de pes, en canvi, ha saltat la sorpresa i el brasiler Darlan Romani s’ha imposat amb un nou rècord del campionat (22,53 m) i ha relegat al segon lloc el doble campió olímpic, el nord-americà Ryan Crouser (22,44), que continua amb la maledicció en mundials.

Gudaf Tsegay, de principi a fi

L’etíop Gudaf Tsegay ha signat una de les marques més valuoses de la jornada en una final de 1.500 m que ha dinamitat des del tret de sortida. La plusmarquista mundial ha imposat un ritme de vertigen i ha arribat a meta en 3:57.19, la tercera millor marca de la història, i amb més de 5 segons de marge respecte a la seva compatriota Axumawit Embaye (4:02.29). Hirut Meshesha ha completat el triplet etíop (4:03.39). També ha signat el rècord dels campionats el velocista de Trinitat i Tobago Jereem Richards en els 400 m (45.00).

En perxa, Sandi Morris ha revalidat l’or de Birmingham (4,80 m), amb la seva compatriota Katie Nageotte (4,75) en segon lloc. En els

En els 60 m tanques, el triomf ha estat per a la francesa Cyréna Samba-Mayela, que ha establert un nou rècord del seu país (7.78) i ha controlat la pressió de l’atleta de Bahames Devynne Charlton (7.81).

Mariano García, campió en 800 m

Per a la selecció espanyola, el gran protagonista de la jornada ha estat el murcià Mariano García, que ha conquerit el títol de 800 m (1:46.20). Líder de l’any amb 1:45.12, García ha pres el comandament en la contrarecta final i ha resistit l’embat del kenyà Noah Kibet (1:46.35) per cantar victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)