Ciclisme

Vernon s’endú el triomf a Vilanova i Almeida és el nou líder de la Volta

Tal com es preveia la lluita per les bonificacions ha esdevingut clau en la Volta. El portuguès João Almeida (UAE), empatat a temps amb el líder, Nairo Quintana (Arkéa), li ha pispat el mallot esgarrapant un segon de bonificació en l’esprint intermedi del pantà de Foix. Ha estat menys d’un centímetre, però ha estat suficient per justificar l’esforç que ha fet l’equip en els quilòmetres previs a l’esprint, situat a uns 16 km de l’arribada.

A partir de llavors els equips dels velocistes han intentat posar ordre però el caos ha regnat en el pilot camí de Vilanova en una carretera plena de revolts i una pujada inclosa abans d’arribar a la vila. En aquest punt el corredor local Marc Soler (UAE) ha provat d’atac, però els rivals no li han donat in un metre. Camí de la meta ha anat per terra, en el pitjor moment, Ilan van Wilder (Quick Step), fet que ha desorganitzat encara més el pilot. D’això, paradoxalment, se n’ha aprofitat el seu jove company Ethan Vernon, que contra pronòstic ha guanyat l’esprint massiu i ha sumat el seu primer triomf en el World Tour.

El palafrugellenc Joel Nicolau (Quick Step) ha format part de l’escapada del dia, que s’ha acabat rendint a 20 quilòmetres de l’arribada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)