Handbol

El Barça d’Ortega afronta el primer gran repte europeu

Handbol. El vigent campió juga l’anada dels quarts de la lliga de campions a la pista del Flensburg (18.45 h, per E3), al qual ja va vèncer en els dos partits de la fase de grups

El Barça, el vigent campió, visita avui el Flens Arena –conegut com l’infern del nord– amb el repte de desafiar el Flensburg en el partit d’anada dels quarts de final de la lliga de campions (18.45 h, per Esport 3). La tornada es jugarà el dia 19 al Palau a la mateixa hora. Els precedents d’aquest curs són engrescadors. El Barça, exempt en els vuitens perquè va ser segon del grup B, va guanyar amb solvència els dos partits que va jugar contra els teutons –21-25 i 29-22–, el segon, com recorda el tècnic blaugrana Carlos Ortega, quan ells ja no s’hi jugaven res i l’equip català va assegurar-se evitar els vuitens. El camí del Flensburg-Handewitt ha estat més feixuc, i va haver d’eliminar en els vuitens el Pick Szeged hongarès per un resultat global de 60-57: 25-21 en l’anada i 36-35 a Hongria. Afrontarà els quarts per cinquena vegada consecutiva. Els altres encreuaments de quarts són Aalborg-Veszprém; Kielce-Montpeller i Kiel-París Saint-Germain, eliminatòria que es repeteix respecte de la temporada passada. La final a quatre es jugarà els dies 18 i 19 de juny al Lanxess Arena de Colònia.

Entre les figures del Flensburg destaca el central suec de 29 anys Jim Gottfridsson, clau contra el Pick Szedged. Va ser MVP de la Bundesliga de la temporada passada, campió europeu amb la selecció del seu país i escollit també jugador més valuós del campionat continental. Caldrà vigilar també de ben a prop un altre suec, l’extrem esquerre de 29 anys Hampus Wanne, màxim artiller de l’equip a Europa (75 gols) i en la Bundesliga (154). Wanne jugarà en el Barça el curs vinent. El meta bosnià Benjamin Buric, el pivot alemany Johannes Golla (56 gols) i el pivot defensiu suec Anton Lindskog són altres murs defensius. “Fan una defensa 6-0 molt seriosa”, recalca Ortega. En el seu atac, també destaca el danès Emil Jacobsen (30 gols), el lateral esquerrà noruec Teitur Einarsson (46) i el central danès Mads Mensah Larsen (43).

Sense Fàbregas

El Barça té la baixa sensible del pivot Ludovic Fàbregas, que fa pocs dies va ser operat d’apendicitis. Tampoc podrà jugar la tornada, el dia 19. Youssef Ben Ali, el relleu natural del nord-català, al costat de l’especialista defensiu Thiagus Petrus i el jove Artur Parera, cobriran la seva absència. A més, els seus dos laterals, el francès Timothey N’Guessan i l’egipci Alí Zein ajudaran també en la cobertura del centre de la defensa. “Fàbregas és un jugador clau per al nostre sistema, però confio en els seus substituts.” “Hi arribem amb bones sensacions, estem bé físicament i estem invictes des del desembre, i som el Barça: sempre sortim a guanyar, tot i que és la pista alemanya que més pressiona”, explica el tècnic, que és conscient de la vàlua del rival: “Sabem que el Flensburg està jugat bé i que serà difícil. No tenen gaires canvis i podem aprofitar la major rotació, tot i que la baixa de Fàbregas també ens limita. Gottfridsson porta molt bé el ritme del partit i, ara, a mesura que ha avançat el curs, ataquen amb més fluïdesa.”

CONNEXIÓ SUECA

Destaquen el central Gottfridsson i l’extrem Wanne, fitxat pel Barça
Hi arribem amb bones sensacions, estem bé i som el Barça: sortirem a guanyar
Carlos Ortega
TèCNIC DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)