Atletisme

Brillant i inesperada cinquena posició de Raquel González en els 35 km marxa del mundial

La mataronina sorprèn en una gran cursa i fa la seva millor marca personal amb 2h42:27

Raquel González ha finalitzat en una brillant, inesperada i molt merescuda cinquena posició en els 35 km marxa del mundial d’Eugene. La mataronina ha estat valenta, ha fet una segona meitat de cursa impressionant i ha acabat amb un registre de 2h42:27, la seva nova millor marca personal. Ha millorat en més de sis minuts el seu anterior registre de 2h48:40 de l’any 2021 i en aquesta temporada no havia baixat de les tres hores. Aquest ha estat el seu millor resultat en un mundial ja que en les dues aparicions anteriors en els 20 km marxa havia sigut 14a al 2015 i 15a al2019.

La peruana Kimberly Garcia Leon ha guanyat els 35 km marxa i ha fet el doblet, ja que també va ser la campiona en els 20 km. Les altres dues posicions del podi també s’han repetir amb la polonesa Katarzyna Zdzieblo segona i la xinesa Shijie Qieyang, tercera.

Des de l’inici de la prova Raquel González i l’andalusa Laura García-Caro s’han situat en el grup perseguidor de les tres medallistes dels 20 km, que s’han distanciat ràpidament. La mataronina s’ha mantingut en aquest grup entre la sisena i la desena posició fins el quilòmetre 22, passada la meitat de la prova, en que ha començat a tirar i ha marxat del grup.

Raquel González s’ha situat en la quarta plaça i ha anat retallant el minut i mig que li portava la xinesa, que anava tercera, fins a menys d’un minut. Shijie Qieyang ha controlat la diferència en els darrers cinc quilòmetre i la mataronina ha patit en i ha cedit una plaça davant de la grega Antigoni Intrismpioti que ha acabat quarta amb 2h41:50. L’andalusa Laura García-Caro ha acabat sisena amb 2h42:45.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)