Waterpolo

La revàlida de Split

Waterpolo. La selecció de Miki Oca defensa el títol europeu i mirarà de redimir-se del cinquè lloc en el recent mundial de Budapest. Hongria, els Països Baixos, Grècia i Itàlia són els altres aspirants

Avesada a lluitar pels podis de tots els grans campionats, el cinquè lloc de la selecció espanyola en el recent mundial de Budapest va quedar lluny de les aspiracions de l’equip de Miki Oca, que de ben segur mirarà de redimir-se en l’europeu que avui obre les portes a Split (Croàcia). Sense la presència de l’intocable conjunt dels Estats Units, dominador hegemònic en mundials i jocs olímpics, el campionat continental es presenta com una cita més oberta, en què la selecció espanyola figura per mèrits propis entre les principals candidates. El conjunt d’Oca, que torna a confiar en el bloc del mundial de Budapest amb la incorporació de Paula Prats (Mediterrani), defensa el títol assolit també a la capital hongaresa, el gener del 2020, just abans que la pandèmia trastoqués totes les competicions. Aleshores va vèncer per un ajustat 13-12 el combinat de Rússia, que tampoc serà a Split per la seva invasió d’Ucraïna.

Els altres aspirants al tron europeu són Hongria, vigent subcampiona mundial, els Països Baixos, Grècia i Itàlia. El combinat espanyol figura en el grup B i precisament es jugarà el lideratge contra la formació transalpina, demà en el darrer partit de la jornada (20.30 h). La resta d’integrants del grup, Sèrbia, el rival d’avui (11 h), França, Israel i Eslovàquia no haurien de suposar un gran obstacle pel potencial de les vigents subcampiones olímpiques. El primer lloc de grup propiciaria un encreuament molt més assequible amb vista als quarts de final, per intentar evitar a Hongria, els Països Baixos i Grècia, els grans referents del grup A. Ahir es va fer la roda de premsa prèvia a la inauguració del campionat, amb la presència d’Anni Espar i Laura Ester. “Hi ha equips de gran potencial, però volem demostrar que som al màxim nivell després d’una temporada molt llarga, sense perdre de vista que el gran objectiu d’aquest cicle es tornar a lluitar per l’or en els Jocs de París”, van sentenciar.

LA XIFRA

12
jugadores catalanes
, d’un total de 14, formen la convocatòria de Miki Oca
Grup A
Grup B
Alemanya Sèrbia
Croàcia França
Hongria Eslovàquia
Grècia Itàlia
Països Baixos Israel
Romania Espanya
Primera fase d’Espanya
Sèrbia - Espanya Avui (11 h)
Espanya - Itàlia Demà (20.30 h)
França - Espanya Dimarts (13 h)
Espanya - Israel Dijous (20.30 h)
Eslovàquia - Espanya Dissabte (11.30 h)
Quarts de final (5/9)*
QF1. 1A - 4B (16 h)
QF2. 2A - 3B (17.30 h)
QF3. 3A - 2B (19 h)
QF4. 4A - 1B (20.30 h)
Semifinals (7/9)
Vencedors QF1-QF3 (19 h)
Vencedors QF2-QF4 (20.30 h)
Final (9/9)
Vencedors semifinals (20.30 h) *(Els horaris poden ser subjectes a canvis)

El pes i els reforços del CN Sabadell

Tot i que en la convocatòria encara figuren amb el nom dels seus equips del curs passat, Bea Ortíz i Paula Leitón, del CN Terrassa, i la perla del CN Rubí Elena Ruiz s’incorporaran després de l’europeu a les files del seu nou club, el CN Sabadell. L’equip de David Palma, vigent subcampió de l’Eurolliga, tornarà a aplegar el gros de la selecció espanyola, ja que a més d’aquestes tres incorporacions –serà la segona etapa per a Paula i Bea després de tres anys– manté les altres jugadors de referència: Maica García, Laura Ester, Judith Forca, Irene González i la jove Nona Pérez. Per contra, deixen el club les nord-americanes Maggie Steffens i Brigitta Games i la neerlandesa Maartje Keuning, tot i que alguna de les tres podria reforçar puntualment l’equip durant la competició europea. Sabrina van der Slott continuarà a l’equip per tercera temporada consecutiva. “L’experiència dels últims anys amb el femení ens ha deixat palès que la substitució d’aquestes jugadores nacionals per estrangeres, si bé són grans jugadores, a vegades dificulten la continuïtat del projecte perquè el seu futur a mitjà termini no és de tanta estabilitat com si tenim un bloc de jugadores nacionals”, va admetre ja fa algunes setmanes el director esportiu Xavi Balaguer als micròfons de Ràdio Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)