Dolorosa derrota d’Espanya contra Itàlia (9-12) en l’europeu

La selecció espanyola ha encaixat una dolorosa derrota contra itàlia per 9-12 (3-2, 2-5, 1-4 i 3-1) en la segona jornada de la fase de grups de l’europeu que s’està disputant a Split (Croàcia), Espanya, amb dotze jugadores catalanes, ha començat bé, però en el segon quart ha encaixat cinc gols seguits. En el tercer període ha arribat de perdre per una diferència de cinc gols (6-11) i no s’ha pogut recuperar.

La selecció estatal s’ha situat amb un 2-0 d’entrada, però les italianes han empatat. Bea Ortiz amb els tres gols del conjunt estatal ha posat el 3-2 al final del primer quart. En l’inici del segon període Espanya s’ha tornat a avançar (4-2) amb un gol de Cristina Nogué, però a partir d’aquí ha desaparegut en atac i no ha estat encertada en defensa. Itàlia ha sabut jugar al contraatac, aprofitar les superioritat de dona de més i ha fet un dolorós parcial de 0-5 per situar-se amb un 4-7 al seu favor. Al descans s’ha arribat amb el 5-7 amb un gol d’Elena Ruiz.

En el tercer període les italianes han continuat imposant el seu joc i s’han avançat per cinc gols de marge (6-11). En els darrers vuit minuts el conjunt estatal entrenat per Miki Oca ha intentat refer-se, i amb gols d’Anni Espar, Paula Prats i Bea Ortiz –ha fet quatre gols–, s’ha apropat en el marcador fins el 9-11. Un en els darrers dos minuts de les italianes ha sentenciat.

En la resta de resultats del grup Israel ha guanyat per 18-7 Eslovàquia, i França s’ha imposat ajustadament a Sèrbia per 15-14.