Tennis

Tennis

El penúltim ball?

Serena Williams supera la primera ronda del seu últim torneig

29.402 persones a l’Arthur Ashe

Serena Williams va superar per un doble 6-3 en una hora i mitja la montenegrina Danka Kovinic en la primera ronda de l’Obert dels Estats Units, el seu últim torneig abans de retirar-se a punt de complir els 41 anys (el dia 26). La campiona de 23 tornejos del Grand Slam, que ha disputat quatre partits en tot l’any (un triomf), juga aquest dimecres la segona ronda contra l’estoniana Anett Kontaveit, la número 2 de la WTA, que es va desfer de la romanesa Jaqueline Cristian en poc més d’una hora (6-3 i 6-0). Serena té 21-0 de balanç en els partits de primera ronda en el torneig nord-americà.

Flushing Meadows estava ple com un ou i l’expectació a l’Arthur Ashe, la pista central, era màxima. Bill Clinton, Spike Lee o Lindsey Vonn eren les celebritats més destacades que seguien el partit. “Ha estat una decisió molt difícil [la retirada] perquè quan t’apassiona una cosa i l’estimes és difícil marxar. Però crec que ara és el moment”, deia després de la victòria, seguida en directe per 29.402 persones.

Eterna evolució

Serena s’afegeix a la seva germana Venus, Martina Navratilova i la japonesa Kimiko Date en la nòmina de tennistes capaces de guanyar en el torneig nord-americà amb més de 20, 30 i 40 anys en l’era Open. Montenegro és el 48è estat d’una rival que cedeix contra la petita de les Williams.

“Estimo aquest esport, m’ha donat moltes coses, una plataforma que mai vaig pensar que tindria. No em veig sense formar-ne part i no sé de quina manera hi seguiré vinculada, però crec que hem fet un camí massa llarg de bracet per sortir-ne de manera definitiva”, explicava en la roda de premsa sobre el seu futur. “M’estimo més la paraula evolucionar perquè crec que estic en un moment de la meva vida en què no m’estic retirant sinó que estic evolucionant”, argumentava. I hi afegia: “Ara mateix em sento diferent. A mesura que jugo tornejos, sento cada vegada més que puc estar fora del tennis. És una sensació dura. Crec que és el moment perquè hi ha moltes altres coses que vull fer.” “No m’he fixat gaire en l’impacte que he tingut. L’entenc, però no m’hi he parat a pensar. Aviat tindré molt temps per fer-ho. Estic agraïda per les mostres de suport però no m’hi fixo. De moment segueixo aquí i ho estic gaudint”, expressava.

Els dobles
Les txeques Lucie Hradecka i Linda Noskova són les rivals de Venus i Serena Williams en els dobles, quadre que juguen convidades en el retrobament des del 2018, quan van perdre a Wimbledon en tercera ronda.
14
cops
han guanyat un Grand Slam Venus i Serena juntes: 7 a Wimbledon, 4 a Austràlia i 2 a Roland Garros (2) i els EUA.
23
títols
del Grand Slam té Serena, des que va debutar com a professional amb 14 anys; 7 a Austràlia i a Wimbledon, 6 als Estats Units i 3 a Roland Garros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)