Ciclisme

Remco Evenepoel, campió del món amb un triomf marca de la casa

El flamenc, vencedor de la Vuelta, durà el mallot irisat el 2023

Remco Evenepoel (Schepdaal, 2000) és el nou campió del món de ruta, amb un triomf marca de la casa en la cursa del mundial, de 266,9 quilòmetres amb gairebé 4.000 m de desnivell positiu acumulat amb la pujada al Mount Keira i una dotzena de voltes al circuit de Wollongong.

El vencedor de la darrera Vuelta, bronze en la CRI diumenge passat, afrontava les dues últimes voltes en solitari, després de quedar-se sol al davant quan deixava la resta d’escapats i la diferència respecte el pilot era d’1:59. Alexey Lutsenko era l’últim en aguantar-li la roda fins a poc més de 25 km. El kazakh era caçat per tres corredors amb qui s’havia de disputar les altres dues places del podi quan Evenepoel afrontava els últims tres quilòmetres amb un minut i mig d’avantatge.  El pilot els acabava atrapant i Christophe Laporte (França) i Michael Matthews (Austràlia) completaven el podi, amb el belga Wout van Aert quart. Roger Adrià en el lloc 77 és el millor català, amb Marc Soler 82è i Edu Prades 87è.

El flamenc ja va guanyar l’or en fons i contrarellotge el 2018, en el mundial i l’europeu júnior, i aquest 2022 ja tenia la Lieja-Bastogne-Lieja i la clàssica de Sant Sebastià. Evenepoel durà el mallot irisat el 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)