Remuntada impossible

Handbol. Super Globe. El Barça força la pròrroga tot i anar sempre a remolc, però no remata la feina i torna a perdre la final contra el Magdeburg

Magdeburg 41 Barça 39

MAGDEBURG:Portner, Pettersson (6), Magnusson (12, 7p), Saugstrup (5), Kristjansson (6), O’ Sullivan (2), Mertens (5) –inicial–; Meister, Weber (1), Bezjak, Smits, Hornke (4) i Jensen (p.s.).BARÇA:Gonzalo (Nielsen); Janc (4), Mem (5), Fábregas (7), Petrus, N’ Guessan (3) i Ariño (2), –inicial–; Cindric (1), Wanne (5 p), Carlsbogard, Richardson, Lángaro (1), Aleix (11, 4p), Makuc i Frade.PARCIALS:5-3, 8-6, 11-9, 14-11, 17-14, 21-17; 24-18, 26-22, 28-27, 30-29, 34-32 i 35-35 (final). Pròrroga (41-39).

El Barça va perdre ahir la Super Globe, el mundial de clubs, contra el Magdeburg en la pròrroga (41-39) i no va poder signar la revenja després de la final perduda contra els alemanys l’any passat. L’equip de Carlos Ortega, de fet, va fer un gran esforç i es va passar el partit remuntant, però quan tenia el peu al coll del rival no el va saber rematar.

Ortega es va veure obligat a demanar temps mort de seguida: 8-4 en el minut 8. El campió de la Bundesliga defensava amb el ganivet entre les dents i sortia esperitat al contraatac, proposant amb valentia el cos a cos. Magnusson, amb tres gols, liderava el festí. Cindric i Aleix, de penal, van retallar distàncies (8-6), però Pettersson va clavar el seu quart gol en quatre tirs (9-6). L’aturada va ser balsàmica i el Barça va signar un parcial de 2-5, llegint millor la defensa rival i defensant amb més agressivitat (10-9). Els alemanys, però, van revifar quan semblava que es podia girar la truita (16-12), amb Magnusson i l’infal·lible extrem dret Pettersson (6/6) fent mal. El primer temps va finalitzar amb 21-17.

El 22-17 marcat per Kristjansson i el penal fallat per Aleix van acabar d’encendre totes les alarmes. Portner, el porter del Magdeburg, fill del mític exblaugrana Zlatko Portner, seguia fi i els alemanys van agafar un avantatge de 6 (23-17). Amb 26-20, Ortega va aturar el partit i va posar Ariño avançat en defensa, un canvi tàctic que li va donar resultat. El Barça va conquerir un parcial d’1-5 (27-25), trobant el pivot Fàbregas i els extrems i fent dubtar el Magdeburg en atac. Nielsen, a més, es va reivindicar sota els pals. Temps alemany. El Barça va empatar amb el novè gol de l’inspirat Aleix (28-28 en el minut 15). Però el Magdeburg va revifar quan estava contra les cordes (34-31). L’equip d’Ortega, expeditiu i amb molt de mèrit, va remuntar tres gols en dos minuts i mig, amb dues mans providencials de Nielsen i molta determinació en atac. Però Ariño no va poder batre Portner quan tenia l’ocasió de situar el seu equip al davant amb 34-34. Un penal provocat per Fàbregas i marcat per Wanne amb sang freda, però, va forçar la pròrroga (35-35). En la segona part del temps afegit, el penal marcat per l’exhaust però efectiu Magnusson (dotze gols) i un penal fallat pel blaugrana Wanne amb 40-39 van segellar el triomf alemany.