Atletisme

Jakob Ingebrigtsen serà la gran estrella de la Cursa dels Nassos de Barcelona

El noruec, campió olímpic i mundial, disputarà la cursa internacional de 5 km el 31 de desembre amb els seus germans Henrik i Filip

Jakob Ingebrigtsen, campió olímpic de 1.500 m i mundial de 5.000 m, serà la gran estrella de la 24a edició de la Cursa dels Nassos de Barcelona que es disputarà el 31 de desembre. Serà lla primera vegada que el noruec, de 22 anys, competirà a Catalunya, i també a l’estat espanyol, i ho farà acompanyat dels seus germans Henrik i Filip, tots dos campions continentals de 1.500 m. Competirà en la cursa internacional de 5 km i la intenció dels organitzadors és que intenti batre el rècord europeu de la distància en ruta, i perquè no el mundial. En l’edició de l’any passat de la cursa dels Nassos es van batre els dos rècords mundials: l’etíop Berihu Aregawi va fer el masculí amb 12:49 i la seva compatriota Ejayehu Taye el femení amb 14:19. Jakob Ingebritsen té el rècord d’Europa dels 5.000 m en pista amb 12:48.45. També es disputarà la tradicional cursa popular dels 10 km.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha posat de manifest l’expectació que aquesta participació suposarà per a la ciutat: “Volem que la Cursa dels Nassos 2022 torni a batre rècords i es converteixi en un referent, tant a nivell de carreres populars de 10 km com a les carreres internacionals de 5 km en ruta. Amb la participació del noruec Jakob Ingebrigtsen s’obren noves expectatives i aquest any, com ja va passar el passat, esperem viure una edició històrica. Estem segurs que la ciutadania barcelonina tancarà el 2022 amb un nou esdeveniment esportiu de primer nivell internacional”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)