Natació

Rècord d’inscrites al port

Natació. Amb 129 dones, la 113a edició de la copa Nadal establirà avui un nou registre a Barcelona. Guillem Pujol busca el seu novè triomf seguit i Laura Rodríguez, el cinquè

Les 129 inscrites per nedar avui en la 113a edició de la copa Nadal estableixen un nou rècord de participació femenina en l’emblemàtica prova que organitza el CN Barcelona al port i constaten la progressió del país cap a la igualtat. Els 402 inscrits totals són el segon millor registre en la seva història de la prova de natació enaigües obertes més antiga de Catalunya i de l’Estat i una de les més antigues d’Europa, que només es va deixar de disputar els anys 1936, 1937 i 1938 per la Guerra Civil Espanyola.

Com marca la tradició, tots plegats hauran de nedar 200 metres (amb un gir en una boia a 100 metres) en aigües del port de Barcelona a una temperatura d’entre 13 i 15 graus. Entre els inscrits, hi ha els guanyadors absoluts de l’edició anterior, el blanenc Guillem Pujol (CN Mataró), que si guanyés aconseguiria un total de nou triomfs consecutius, i Laura Rodríguez (CN Barcelona), vencedora de les quatre últimes edicions. Pujol persegueix el rècord de 10 victòries de Dani Serra i Rodríguez, el de Carme Soriano, campiona sis vegades al davant de Mari Bernet i Esther Núñez, vencedores en cinc ocasions. Sigui com vulgui, les curses absoluta masculina i femenina començaran a les 11.45 h en el capítol de longevitat, Ramon Tressens serà el participant amb més edat (91 anys) i Jordi Casas sumarà una participació més sent posseïdor del rècord de participacions consecutives de la prova amb 69 edicions disputades.

Apunts històrics

La copa Nadal es va instaurar el 1907 i el primer guanyador va ser Edwald Poeschke, amb un temps de 3:17.2. El 1928 hi va haver per primera vegada participació femenina, i la guanyadora va ser Maria Lluïsa Vigo. El rècord masculí el té Carles Ventosa, amb un temps d’1:51.05, des del 1994, i en categoria femenina el posseeix Bàrbara Bernus, amb un temps de 2:03.89, des del 1992.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)