Tennis

Korda, l’heroi de la jornada

Tennis. Obert d’Austràlia. El txec de 22 anys completa un partit superlatiu i fa fora en tres sets el rus Daniïl Medvédev, finalista el 2021 i el 2022 i un dels grans favorits al títol

El nord-americà de 22 anys Sebastian Korda (29) va segellar ahir el triomf més grandiloqüent de la seva carrera eliminant, per 7-6 (7), 6-3 i 7-6 (4) en 2h59 en els setzens de l’obert d’Austràlia, el rus Daniïl Medvédev (7), finalista el 2022 i el 2021. El fill del mític jugador txec Peter Korda va rendibilitzar un revés de quirats que li va servir de timó per dominar el joc, la seva dreta poderosa per acabar els punts i va pressionar bé a la xarxa desestabilitzant el joc de fons del seu sempre rocós rival, que no va poder imposar la llei del seu potent servei contra un excel·lent restador. Korda va completar l’inici somiat (4-1), però el rus s’hi va regirar (4-4) i el primer set es va resoldre en un tie-break. El nord-americà es va tornar a avançar per 4-1 en el segon parcial i el va tancar (6-3). A més, va trencar el servei de Medvédev en el primer joc del tercer. El rus va ressorgir i va forçar un desempat en què Korda va ser superior. El seu rival en els vuitens serà el polonès Hubert Hurkacz (10), que va vèncer el canadenc Denis Shapovalov (20).

Tsitsipas passa fluix

El tres cops semifinalista Stefanos Tsitsipas (3) va passar de manera convincent derrotant el neerlandès Tallon Griekspoor per 6-2, 7-6 (5) i 6-3, i continua aspirant a desbancar el murcià Carlos Alcaraz del número 1 mundial, relleu que certificaria si guanyés el torneig. Tsitsipas, que du 7/7 en el 2023, s’enfrontarà a l’italià Jannik Sinner (15), que va remuntar contra l’hongarès Marton Fucsovics: 4-6, 4-6, 6-1, 6-2 i 6-0. També va reeixir el canadenc Felix Auger-Aliassime (6) contra l’argentí Francisco Cerundolo per 6-1, 3-6, 6-1 i 6-4. Se les heurà amb el txec de 21 anys Jiri Lehecka, superior al britànic Cameron Norrie (11). El botxí de Nadal, Mckenzie McDonald, va cedir contra el japonès Yoshihito Nishioka (31) –7-6 (6), 6-3 i 6-2–, que jugarà contra el rus Karen Khatxanov (18), que va guanyar el nord-americà Frances Tiafoe (16).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)