Tennis

Djokovic va per feina

Tennis. Obert d’Austràlia. Supera Dimitrov en tres sets, tot i que no acaba d’estar bé físicament. Bautista posa fi a l’heroic camí de Murray

Novak Djokovic (4) va resistir estoicament als seus problemes físics en la cama esquerra i va superar un partit inicialment costerut contra el búlgar Grigor Dimitrov (27) que el situa en els vuitens de final de l’obert d’Austràlia: 7-6 (7), 6-3 i 6-4 en 3h07. El servei, amb un 72% de primers posats en joc i un 74 dels punts guanyats amb el primer (60/81), va ser un dels actius sobre els quals va basar la victòria. El seu rival serà Alex de Minaur (22), la gran esperança local, que va batre el francès Benjamin Bonzi: 7-6 (0), 6-2 i 6-1.

El nou cops campió en nou finals en el torneig va necessitar 77 minuts de primer acte per tombar Dimitrov, que li va fer mal amb la dreta invertida. El serbi, que d’entrada guanyava per 5-3 i hauria pogut segellar el parcial, va necessitar cinc pilotes per tancar el set i en va salvar tres en contra. Poc destre tàcticament, el búlgar no va saber llegir bé les circumstàncies físiques que condicionaven el seu rival i no va allargar els intercanvis, amb gaires errors amb la dreta en el segon parcial. A més, va encaixar dos breaks en el primer i el tercer jocs del tercer set (3-0). Malgrat el dèficit, es va reenganxar una mica amb un trencament però no va tenir esma per inquietar.

L’altre gran focus d’interès de la jornada nocturna al Melbourne Park va ser el partit que van disputar a la Margaret Court Arena el sorprenent Andy Murray –cinc cops finalista i ara 66è de l’ATP als 35 anys– i el castellonenc Roberto Bautista (24), que no es va deixar intimidar per l’aurèola d’heroi de l’escocès: 6-1, 6-7 (7), 6-3 i 6-4 en 3h19. Arriba per cinquena vegada als vuitens de final. Murray, per la seva banda, tanca un camí brillant després de protagonitzar una remuntada espectacular davant de l’australià Thanasi Kokkinakis en el segon partit més llarg de la història a Melbourne (5h45). Bautista s’enfrontarà al nord-americà Tommy Paul.

El rus Andrei Rublev (5), per la seva banda, va derrotar l’australià Daniel Evans (25) per 6-4, 6-2 i 6-3 i jugarà contra el jove danès de 19 anys Holger Rune (8), que es va desfer del francès Ugo Humbert per 6-4, 6-2 i 7-6 (5). El nord-americà J.J. Wolf no va desaprofitar l’oportunitat davant del seu compatriota Michael Mmoh –6-4, 6-1 i 6-2. Se les haurà amb el seu compatriota Ben Shelton, botxí de l’australià Alexei Popyrin.

En el quadre femení, la bielorussa Aryna Sabalenka (5) no va tenir problemes davant de la belga Elise Mertens –6-2 i 6-3– i se cita amb la suïssa i campiona olímpica Belinda Bencic (12), superior a la italiana Camila Giorgi: 6-2 i 7-5. El joc peculiar de l’alemanya Laura Siegemund (158a), en canvi, va generar suor freda a la francesa Caroline Garcia (4), que va acabar remuntant per 1-6, 6-3 i 6-3. La seva rival serà la polonesa Magda Linette. Els altres dos partits de vuitens configurats en la jornada són: Pliskova (30)-Zhang (23) i Vekic-Fruhvirtova.

LA DADA

50
errors no forçats
va fer Dimitrov, per 22 de Djokovic. En guanyadors: 53-28 per al búlgar.

Granollers i Zeballos ja són en els vuitens

Marcel Granollers, l’únic tennista català que continua en competició en l’obert d’Austràlia, va guanyar ahir al costat del seu company de dobles, l’argentí Horacio Zeballos, davant del brasiler Marcelo Demoliner i l’italià Andrea Vavassori. Els vuitens favorits van reaccionar amb contundència després de perdre el primer set i s’han plantat en els vuitens de final: 3-6, 7-6 (5) i 6-2. Els seus rivals seran els sud-africans Klaasen-Harris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)