Esquí

Joan Masferrer ens parla de l’evolució d’ElDorado FreeRide durant 25 anys

Elena Pardo entrevista a l’impulsor, fundador i organitzador d’ElDorado Freeride, Joan Masferrer

Joan Masferrer arrenca l’entrevista explicant que ElDorado Freeride Event va començar amb l’empenta de vuit persones, però assenyala que va haver-hi anys on van arribar a ser trenta-cinc persones involucrades. Des del seu naixement, la competició s’ha celebrat a diferents estacions de Catalunya i Andorra. A vegades, el trasllat d’estació es va fer per decisió pròpia. D’altres, perquè de manera subtil van fer entendre als seus organitzadors que ja no eren benvinguts.

Després d’estar a punt de no continuar tirant endavant ElDorado perquè Masferrer s’havia encarregat de les despeses, i això li havia generat un desgast mental i econòmic, una trucada de qui era director de Vallnord el va impulsar a sumar-se al Freeride Word Qualifier. El 2013, veient interessant el tema de captar joves a través d’una competició, va inaugurar la primera edició Junior d’ElDorado Freeride i va sumar-se al Freeride Junior Tour amb les categories una, dues i tres estrelles.

Masferrer explica que avui dia se centra en el campament de formació Freeride, que està dirigit a nens d’entre onze a setze anys que vulguin aprendre uns coneixements bàsics de supervivència en alta muntanya. No tenen espònsors, però tampoc els volen. Això si, de les quatre persones que formen l’equip, una d’elles és el reconegut rider Bruno De la barrera.

En resum, ens parla de les peripècies viscudes des de la creació d’ElDorado Freeride l’any 1998 i de com ha passat d’organitzar competicions d’àmbit mundial a fer créixer en valors a tots els amants de la muntanya. L’entrevista en aquest enllaç.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)