El Barceloneta signa una victòria històrica contra el Pro Recco (8-9)

L’equip mariner supera per primer cop després de catorze enfrontaments el totpoderós campió europeu i se situa com a líder en solitari de grup de la Champions

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha aconseguit una històrica victòria a Milà contra el Pro Recco (8-9) que el catapulta fins al lideratge en solitari de grup a la Champions. És el primer triomf mariner en catorze enfrontaments amb el totpoderós conjunt italià. La victoria catalana ha tingut un nom propi, Unai Aguirre, que amb deu aturades ha estat un dels responsables del nefast percentatge del Pro Recco en les jugades de superioritats (1 de 14). El Barceloneta ha pres el comandament en el primer quart (4-2, 2-4, 0-1 i 2-2) i ha resistit les envestides locals per capgirar el resultat. Els golejadors de l’equip català han estat: Famera (2), Perrone (2), Munárriz (2), Pavillard (1), De Toro (1) i Tahull (1)

L’equip mariner ha començat més inspirat. Alberto Munárriz ha malbarat les dues primeres superioritats, però una canonada de Martin Famera i una vaselina teledirigida de Felipe Perrone en transició han marcat la bona arrencada de l’Atlètic Barceloneta. També han anotat Miguel de Toro des de la boia i l’esquerrà Luke Pavillard. Per part local, només l’australià Aaron Younger ha vist porteria en els primers 8 minuts de joc. En el segon quart el Pro Recco li ha tornat el parcial al Barceloneta (4-2). L’equip català ha abaixat el llistó en defensa i Ben Hallock ha fet molt mal des de la boia. Perrone ha anotat de penal, però just abans del descans ha vist com Marco del Lungo li aturava un segon llançament que podia haver tornat a donar avantatge als mariners. Munárriz, després d’una falta, havia anotat la segona diana del Barceloneta en aquest segon quart.

Després de la represa, ha emergit la figura d’Unai Aguirre, que amb aturades espectaculars ha impedit que el Pro Recco hagi aprofitat les seves cinc superioritats en el tercer quart. Roger Tahull, rubricant una gran assistència de Fran Fernández, donava la iniciativa als d’Elvis Fatovic abans d’afrontar el quart definitiu (6-7). Munárriz, que amb dues exclusions havia estat molta estona a la banqueta, ha aparegut en el tram final per ampliar la renda quan ja quedaven menys de 5 minuts de joc. Un penal executat per Zalanki ha tornat a retallar diferències, peró la rèplica marinera ha estat immediata amb una canonada de Famera que literalment ha destrossat la porteria rival. Di Fulvio ha marcat el 8-9, però el Pro Recco ja no ha pogut anar més enllà i ha acabat sucumbint a la solidesa defensiva de l’Atlètic Barceloneta.