Esquí

Celebrada la primera cursa dels mundials FIS Para Snowboard a La Molina

Després de dues jornades d'entrenaments i qualificacions que han determinat l'ordre de sortida dels atletes, La Molina ha acollit avui la primera cursa oficial dels mundials FIS Per a Snowboard 2023, el Snowboard Cross o SBX. Es tracta d'una disciplina emocionant pel traçat, en un circuit que inclou girs tècnics, salts i altres seccions que posen a prova l'habilitat dels atletes. En aquesta ocasió, La Molina ha preparat a la zona dels Plans un circuit tècnic i divertit on, de quatre en quatre, els atletes han anat passant rondes per buscar un lloc a la final i al medaller d'aquests Mundials. Gairebé un centenar de persones entre maquinistes, shapers, sliders o producció audiovisual entre d'altres han estat treballant aquests dies a La Molina per tenir-ho tot a punt per al tret de sortida d'avui.

Així, després d'unes rondes d'inspecció la prova de sortida s'ha donat a les 11h30 amb 47 corredors de 16 països, 14 en categoria femenina i 33 en categoria masculina.

En categoria femenina, la basca Irati Idiakez ha aconseguit la plata després d'una final molt ajustada davant la polonesa Monika Kotzian. En arribar, explicava: “He intentat donar el màxim en aquesta final perquè veia que tenia possibilitats. Malauradament, no ha pogut ser, però estic contenta perquè cada cop estic més a prop, així que hauré de continuar treballant per intentar aconseguir la victòria”. Pel que fa a la resta de participants espanyols, Raquel Martínez, ha aconseguit una meritòria 6a posició i el toledà Emilio Redondo, que es va iniciar al món del surf de neu el 2020, amb només tres anys d'experiència s'ha quedat a les portes de les semifinals amb una 3a posició dins de la seva sèrie, a la classe SB-LL2.

A les altres dues categories femenines, la guanyadora en categoria SB-LL1 ha estat Amanda Reid (AUS) ia classe SB-LL2 ha estat Lisa Bunschoten (NED).

Pel que fa a la categoria masculina, la final més emocionant ha estat probablement la de categoria LL2, on l'australià Ben Tudhope ha avançat al penúltim revolt l'italià Emanuel Perathoner. En arribar, Tudhope explicava: “Aquesta victòria és especialment emocionant per a mi, ja que a la meva memòria hi ha el meu company Matthew Robinson, que va perdre la vida en aquesta estació fa nou anys. Amb aquest primer lloc vull dedicar-li aquesta victòria, perquè mai no ho oblidaré”. Pel que fa a la resta de categories, Jacopo Luchini (ITA) s'ha endut la victòria a la categoria SB-UL, mentre que Tyler Turner (CAN) ho ha estat en categoria LL1.

Les properes proves que tindran lloc a l'estació de La Molina en el marc d'aquesta competició són la Snowboard Cross Team Event (matí, diumenge 12 de març), la Dual Banked Slalom (dijous 16 de març) i la Dual Banked Slalom Team Event (el divendres 17 de març).

Classificació completa | Snowboard Cross (SBX)

Categoria femenina

SB-UL

1a Posició - Monika Kotzian (POL)
2a Posició - Irati Idiakez López (ESP)
3a Posició - Darian Haynes (USA)

SB-LL1

1a Posició - Amanda Reid (AUS)
2a Posició - Brenna Clegg (USA)
3a Posició - Cecile Hernandez (FRA)

SB-LL2

1a Posició - Lisa Bunschoten (NED)
2a Posició - Romy Tschopp (SUI)
3a Posició - Nina Sparks (GBR)

Categoria masculina

SB-UL

1a Posició - Jacopo Luchini (ITA)
2a Posició - Aron Fahrni (SUI)
3a Posició - Maxime Montaggioni (FRA)

SB-LL1

1a Posició - Tyler Turner (CAN)
2a Posició - Noah Elliott (USA)
3a Posició - Mike Schultz (USA)

SB-LL2

1a Posició - Ben Tudhope (AUS)
2a Posició - Emanuel Perathoner (ITA)
3a Posició - Zach Miller (USA)

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)