Hoquei sobre herba

A les portes de la final

Hoquei sobre herba. L’Atlètic Terrassa força el Rot-Weiss de Colònia fins al límit (3-3), però acaba cedint en els ‘shoot-outs’ i lluitarà pel bronze de l’EHL contra el Racing Club de Brussel·les

L’Atlètic Terrassa va fer una semifinal de l’EHL molt completa i, després de forçar fins al límit el potent Rot-Weiss de Colònia (3-3), es va quedar a les portes de la final en perdre en els shoot-outs (3-4). Tot i jugar molts minuts amb inferioritat numèrica, l’equip de Xero Gasol va saber reaccionar en l’últim quart després d’encaixar l’1-3 al límit del descans. Pepe Cunill (52’), de penal córner, i Xavier Castelló (53’), aprofitant un rebot, van forçar el desempat, però en els shoot-outs el porter belga Vincent Vanash (3-4) va demostrar la seva qualitat per conduir el seu equip fins a la final contra el Blomendaal neerlandès (16.15 h), que aspira a la tercera corona consecutiva. A l’Atlètic li quedarà el consol de lluitar per la medalla de bronze contra el Racing Club de Brussel·les (11.30 h, per E3), que dissabte havia perdut en l’altra semifinal per 4-1.

En el primer quart, el domini va ser per al conjunt alemany, tot i que les primeres oportunitats no van arribar fins als últims minuts. El Rot-Weiss va disposar de dos penals córner seguits, i l’Atlètic en va tenir un altre. Pepe Cunill el va executar i va fer lluir Vincent Vanash. Sòlid en defensa, l’equip groc-i-negre va fer un pas endavant en el segon quart. Pepe Cunill va recollir un flic de Roger Vizcaíno i va superar el porter rival amb un xut que se li va escolar per sota de les cames (20’). L’equip vermell va replicar immediatament. Va forçar un altre penal córner que va desembocar en un stroke que Christopher Rühr es va encarregar d’executar (22’). L’Atlètic passava per uns moments complicats i amb prou feines podia contenir la pressió del rival. Una pèrdua de bola va generar el segon gol del Rot-Weiss. La bola va arribar a Fabio Seitz, que no va perdonar tot sol davant de Marc Calzada (25’).

El tercer gol alemany va ser similar i també va tenir l’origen en una pèrdua a la zona de perill. Elian Mazkour, a la mitja volta, va marcar a només un segon del final del segon quart. Un gol dels anomenats psicològics.

Reacció final

En el tercer quart, no es va moure el resultat. El fet més destacable va ser el segon penal córner de l’Atlètic. Pau Cunill va elevar la bola, però Vanash no es va deixar sorprendre. La mala notícia per a l’equip vallesà va ser la targeta groga a Xavier Barutel al límit de l’últim període i que l’obligava a estar-se deu minuts a la banqueta. Ja en el darrer quart, Pau Cunill va disposar d’un altre penal, però, primer, el porter belga i, després, la defensa germànica es van encarregar de frustrar-lo. El següent va ser el bo. Pepe Cunill va ajustar al pal esquerre de la porteria alemanya, encara amb 8 minuts de joc. Xavier Castelló, competint encara amb un jugador menys, va restablir l’equilibri aprofitant un rebot dins l’àrea (53’). En el tram final, Calzada va ser providencial per evitar la quarta diana alemanya. El partit, com en els quarts de final, se n’anava als shoot-outs, tot i que aquest cop afavoriria el rival. Després de cinc llançaments, Mats Grambusch no fallava en l’última temptativa (3-4), que donava el bitllet de la final al Rot-Weiss.