Handbol

El valor del subcampionat

Handbol. La final de copa, a més del bitllet per a la competició europea, reforça anímicament el KH-7 BM Granollers amb vista a rematar la permanència

La capitana del KH-7 BM Granollers Ona Vegué escenifica com ningú, i per diversos motius, el valor del subcampionat de la copa de la Reina. “He disputat set fases finals de la copa, però en les sis anteriors m’havia quedat sempre en els quarts de final. Realment hi havia una malastrugança perquè un cop fins i tot havíem perdut en la pròrroga i de falta directa. Ja hem trencat la maledicció dels quarts”, explicava alleujada ahir després de la recepció a l’ajuntament de Granollers.

Vegué, autora de 26 gols en tres partits i escollida la jugadora més valuosa del torneig, va passar balanç a tres jornades “molt inspiradores” al pavelló Martín Carpena de Màlaga. “Només arribar, el primer dia, ja va ser brutal perquè vam guanyar en l’últim minut contra el rival que a priori era el més fàcil [La Rioja]. L’endemà, evidentment, ja va ser una passada, vam eliminar l’amfitrió [Costa del Sol Màlaga], i sobretot per la manera com vam jugar. Ens va sortir tot. I diumenge [contra el Bera Bera] vam sortir a gaudir. Com a resum de la copa d’aquest any, és que estem molt orgulloses de la feina ben feta, i molt felices de poder fer-ho juntes”, ressalta la capitana. Vegué no amaga que el fet d’haver-hi una plaça per a la competició europea en joc també suposava un plus de motivació. “Encara recordem l’any de la covid, en què es va tallar la competició quan portàvem una dinàmica molt bona i ja érem a les semifinals de la Challenge Cup. Haver tornat a aconseguir una plaça per competir a Europa fa molta il·lusió”, reconeix l’extrem vallesana.

Comença el ‘play-down’

Més enllà del bitllet europeu, el bon paper en la copa té un altre valor afegit, ja que reforçarà moralment l’equip amb vista a assegurar-se la permanència en el play-down de la lliga que comença dissabte. “Aquest any, moltes de nosaltres ho hem passat molt malament, i un premi com el que hem viscut el cap de setmana en la copa fa que encara ho valorem molt més”, admet. I afegeix: “Anímicament, ha estat una temporada molt dura a tots els nivells. L’equip ha estat malament. En la pretemporada ens vam haver d’adaptar a un nou cos tècnic [Dolo Martín] i després a un altre canvi de tècnic [Robert Cuesta]. Tot això sense guanyar partits fa que el dia a dia no el puguis portar bé.” En tot cas, Vegué gira full i és optimista amb vista a la fase de permanència: “Si fem bé la nostra feina i guanyem un parell de partits, estic convençuda que ens salvarem. Hem demostrat que podem, si fins i tot hem estat capaces de posar les coses difícils al primer de la fase regular.” El KH-7 BM Granollers afronta el play-down amb 8 punts, només darrere del Gurpea Beti-Onak, que en té 9. Darrere seu hi ha La Rioja (4) i el Barakaldo (3). Aquests quatre equips faran una lligueta a doble volta i els dos últims perdran la categoria.

Una història familiar

Ona Vegué ja pot explicar que ha estat finalista de copa, però encara haurà de persistir per posar-se al nivell de la seva mare, Lydia Pena, que era una de les integrants del Rancho Castelldefels, l’únic equip català que ha estat campió del torneig del KO. Va ser el curs 1979/80, en la primera edició, i després de vèncer l’Iber València, per 15-11. “ Recordo amb molta il·lusió la primera copa que vaig disputar amb el Granollers. Aleshores tenia 18 anys i la meva mare em va explicar que ella havia jugat i guanyat la primera edició de la història de la copa de la Reina. Tant de bo algun dia puguem guanyar-la i la pugui destronar”, etziba amb persistència la jugadora més valuosa de la 44a edició.

LA DADA

Ona Vegué va ser escollida la jugadora més valuosa del torneig a Màlaga

“Sou referents de tota la ciutat”

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, va fer ahir a l’ajuntament un acte de reconeixement al primer equip del KH-7 BM Granollers pel subcampionat de la copa de la Reina i al cadet per la revalidació del títol de la minicopa. “Us vull felicitar per dues gestes històriques. Feia més de 40 anys que cap club català arribava a la final de la copa, i pel que fa al cadet, mai cap equip havia estat capaç de revalidar el títol de la minicopa. Tot això ens omple d’orgull i fa que sigueu els referents de tota la ciutat. Ho recordareu tota la vida”, va ressaltar l’alcaldessa, en un acte en què també va intervenir el regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, i el president del BM Granollers, Alfred Serra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)