Ciclisme

Einer Rubio guanya l’etapa retallada del Giro

Einer Rubio (Movistar) és el guanyador de la tretzena etapa del Giro, que s’ha disputat sobre els últims 74,6 quilòmetres del recorregut previst, que era de 199 i que l’organització ha retallat pel mal temps. És la segona victòria al World Tour per al colombià de 25 anys. “He treballat molt per preparar aquest Giro i sabia que no m’havia de donar vençut” deia Rubio, que reconeixia la força de Pinot i Cepeda i prioritzava l’estratègia.

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) era el millor en la general d’escapada de 7 homes i al descens de la Croix de Couer (1a) s’acostava als 5 minuts de marge respecte el pilot i el lideratge virtual perquè Geraint Thomas (Ineos) li treu 4:48 en la general en què el francès és quinzè. El marge a l’inici del segon port –Crans Montana (1a)– era inferior als 3 minuts i Pinot a 12 km de meta amb 2:46 marxava amb Jefferson Cepeda (EF) com l’únic capaç de seguir-li la roda. L’equatorià el deixava a 5,3 amb el francès nerviós perquè els atacs no li servien i es quedava amb Einer Rubio (Movistar). Els tres encaraven els últims 3 km amb 2:35 sobre el pilot i el colombià, que s’havia mantingut en un segon terme, contraatacava Cepeda i alçava els braços a meta on Geraint Thomas entrava amb el mateix temps que Primoz Roglic (Jumbo), segon a 2 segons en la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)