Handbol

La terra promesa

Handbol. El Fraikin BM Granollers torna a l’escenari de la seva gesta contra el Flensburg amb la màxima il·lusió i sense posar-se límits per continuar fent història en la fase final de la Lliga europea

El Flens-Arena ja forma part de la història recent del Fraikin BM Granollers. Fa trenta-nou dies l’equip dirigit per Antonio Rama va protagonitzar tot un maracanazo en l’handbol continental contra l’amfitrió de la final a quatre de la Lliga europea, el Flensburg (27-35), i a aquestes alçades de la competició ja no es posa cap sostre. “Havent superat els quarts de final contra aquest rival, tots sabem l’entitat dels equips que son a la fase final, però hi anem sense cap tipus de pressió ni de limitació”, sosté el tècnic vallesà. Un altre equip alemany, el Frisch Auf Göppingen, serà avui (18 h per Esport3) el rival en semifinals per continuar engrandint la trajectòria del club granollerí a Europa. Abans s’hauran vist les cares el Montpeller i el Füchse de Berlín (15.30 h) per segellar la primera plaça de finalista. Segurament, tots dos equips figuraven en la majoria de travesses per arribar a la fase final de la competició.

El Göppingen, el rival

Antonio Rama remarca que el Göppingen té algunes característiques que el fan diferent a la majoria d’equips de la Bundesliga. “Tenim la idea que l’handbol nòrdic és molt més físic, i en aquest sentit el Göppingen és un equip sorprenentment ordenat i que juga molt bé a l’handbol. Fa la sensació que tenen uns sistemes de joc molt clars. Hi ha jugadors desequilibrants com en Tim Kneule i en Jaka Malus, que dominen molt bé l’un contra un i deixen anar molt ràpid la bola. També disposen de pivots molt grans que costarà molt de defensar. Si som capaços de controlar aquests dos aspectes, penso que podem tenir les nostres possibilitats”, sentencia. En la manera de jugar del conjunt de Markus Baur hi deu tenir molt a veure la presència de fins a sis jugadors balcànics en la plantilla, tres croats (Kresimir Kozina, Josip Sara i el porter Martin Sego) i tres eslovens (Vid Poteko, Jaka Malus i Blaz Blagotinsek), que de ben segur han impregnat d’aquell gen competitiu i lluitador tant propi de l’equip. Amb el partit contra el Flensburg com a model a seguir, Rama té clares les consignes pel seus jugadors: “Hem de ser molt disciplinats tàcticament i quan ens juguem alguna bola ha de ser molt ben pensada. No podem perdre pilotes, ni deixar que corrin. També haurà de coincidir que els nostres jugadors que disposen de més minuts estiguin bé perquè tinguem més possibilitats.”

A excepció d’Adrià Martínez, amb una lesió de llarga durada al genoll dret, Rama podrà disposar de la resta de la plantilla. L’especialista defensiu Joan Amigó s’havia perdut els dos últims partits de la lliga Asobal per una lesió muscular al bessó de la cama dreta, però avui segur que estarà sobre la pista del Flens-Arena. “Aquests dies l’hem estat cuidant, però dissabte jugarà segur, encara que sigui l’últim que faci”, assegurava el tècnic dimarts, abans de l’entrenament al Palau d’Esports.

De tapat a respectat

Tot i admetre que son l’equip amb menys potencial de la fase final, Rama considera que en aquest punt de la competició i després d’haver eliminat el Flensburg, ja no se’ls pot considerar com els “tapats”. “Segur que ens tindran molt més respecte”, afegeix. Blaz Blagotinsek, amb 2,02 m un dels gegants de la defensa del Göppingen, afirma que el Granollers serà un rival difícil de superar: “Una fase final sempre és complicada de jugar i ho sé per la meva experiència al Veszprém. No sé què passa en aquest format, però a vegades el menys favorit és el que acaba guanyant. Hi intervenen molts factors. En aquest punt de la competició ja no hi ha rival petit. El nostre avantatge és que portem dues setmanes sense partits domèstics i ens hem pogut focalitzar en el Granollers.”

ELS VESTIDORS

Tots sabem l’entitat dels equips que juguen a la fase final, però l’afrontem sense cap tipus de pressió ni de limitació
El Göppingen és un equip molt ordenat, que juga molt bé i amb els sistemes de joc molt clars
Antonio Rama
entrenador del granollers

Més de 200 aficionats, al Flens-Arena

El Fraikin BM Granollers comptarà amb el suport de més de 200 aficionats que han arribat a Flensburg per diferents vies. Pels que no han pogut viatjar a Alemanya, el club ofereix la possibilitat de veure els quatre partits de la fase final a través de la pantalla gegant del Palau d’Esports. Avui a les 12 h ja es farà un vermut i una botifarrada previs a l’obertura de portes del recinte esportiu (15.30 h), que també disposarà d’un DJ i servei de bar. A les 15.30 h es podrà seguir el Montpeller-Füchse i tot seguit (1 8 h), el Granollers-Göppingen. Demà l’obertura de portes serà a les 15 h, amb els partits pel tercer lloc i la gran final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)