Waterpolo

L’Atlètic Barceloneta vol aixecar un mur a Belgrad

Waterpolo. L’equip mariner s’estrena en la final a 8 contra el Jug Dubrovnik amb la convicció que per conquerir la Champions ha de mantenir la solidesa defensiva amb què ha liderat la fase de grups

En el quadre d’honor europeu del Zodiac CN Atlètic Barceloneta brilla amb llum pròpia el títol de la Champions del 2014 i les tres terceres places del 2013, el 2015 i el 2018. L’equip mariner afronta a partir d’avui a Belgrad la seva novena presència en les deu últimes edicions de la fase final de la màxima competició europea amb el repte d’engrossir un palmarès que domina el totpoderós Pro Recco, amb deu corones, les dues últimes assolides de manera consecutiva. Tot i la consistència del conjunt català en l’última dècada, mai havia arribat a final de curs com a líder de la fase de grups, una dada que els jugadors van posar en evidència abans de volar cap a la capital sèrbia. “L’any 2014, quan vam guanyar la Champions, va ser una mica sorpresa, però aquest any hem quedat per primer cop líders de la lliga regular guanyant el Pro Recco a Itàlia i dues vegades l’Olympiacòs, ens hem guanyat el respecte de tot Europa”, remarca el capità Felipe Perrone, un dels tres supervivents –els altres són Fran Fernández i Alberto Munárriz–de la jornada gloriosa del 31 de maig del 2014 a la piscina Bernat Picornell. Avui fa nou anys.

Partit trampa

El fet d’haver acabat primer de grup ha propiciat que el Barceloneta tingui un enfrontament de quarts de final teòricament més assequible contra el Jug Dubrovnik (15.30 h, per TdP). Ben al contrari que el curs passat –aleshores van ser quarts en la lligueta preliminar–, quan d’entrada ja els va tocar el Pro Recco, el gran favorit. De totes maneres, el tècnic mariner Elvis Fatovic (Dubrovnik, 1971) adverteix que a un sol partit el Jug és capaç de guanyar qualsevol. “A Belgrad tots comencem de zero. Pot ser un partit trampa i ens equivocaríem si pensem que ja ho tenim fet perquè nosaltres vam acabar primers de grup i ells els quarts de l’altra.”

La millor defensa

Amb Loren Fatovic –el fill del tècnic mariner– lesionat, en el rejovenit conjunt croat destaca la presència del veterà Maro Jokovic, el porter Toni Popadic i el grec Konstantinos Kakaris. En tot cas, l’entrenador de l’Atlètic Barceloneta té clar que per arribar lluny en la final a 8 han d’estar forts en la rereguarda: “Tenim la millor defensa de la lliga de campions, i això serà clau per a nosaltres.” En catorze jornades de la fase de grups, el campió català ha encaixat 100 gols justos, a una mitjana de set per partit. El següent en aquest rànquing és el Pro Recco, que n’ha encaixat 102. Fran Fernández, un dels veterans de l’equip, destaca la vàlua d’aquests números. “El Barceloneta quan ha competit és perquè la defensa ha estat sòlida. A més, l’Unai Aguirre està a un nivell espectacular i això ens permet defensar en zona i ens dona confiança per atacar millor. Arribem millor que mai i si som capaços de mantenir el nivell dels últims mesos tenim possibilitats de donar molta guerra”, sentencia.

El quadre

Per la mateixa part del quadre, l’Atlètic Barceloneta s’enfrontaria en unes hipotètiques semifinals al vencedor de l’Olympiacòs i el Novi Beograd, l’amfitrió, que té a les seves files l’excanoner mariner Álvaro Granados. Per l’altra part de la competició, transitaran el Brescia-Vouliagmeni (18.30 h) i el Pro Recco-Ferencvàros (20 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)