Ciclisme

El primer esprint del Tour, per a Philipsen

Jasper Philipsen (Alpecin) és el guanyador de la tercera etapa del Tour, la primera per als velocistes de 193,5 quilòmetres entre Amorebieta i Baiona.

Neilson Powless (EF) era el primer en agafar uns metres respecte el pilot tot just feta la sortida llançada i Laurent Pichon (Arkéa) era l’únic que s’afegia a l’intent del líder de la muntanya, que superant els quatre ports de la jornada –Trabakua (3a), Milloi (4a), Itziar i Orioko Benta (3)– en primer lloc s’assegurava dur el mallot puntejat com a mínim dos dies més. El nord-americà deixava Pichon sol al pas per Sant Sebastià, al quilòmetre 112 i amb més de dos minuts d’un coixí que mai va superar els 4 minuts.

Victor Lafay (Cofidis) s’havia escapat en solitari per agafar els punts de l’esprint intermedi a Deba, al quilòmetre 65,8 i havent superat el minut sobre els favorits. El pas per la capital guipuscoana va tornar a deixar la imatge de corredors havent de canviar la roda –Sam Welsford, Caleb Ewan, Rui Costa i Alexey Lutsenko–, per punxades. Va passar aquest diumenge en la segona etapa amb final a la mateixa ciutat i amb Lilian Calmejane publicant un vídeo on es veien cinc claus.

El bretó (1986) mantenia el minut de coixí a menys de 50 quilòmetres i era atrapat a 37,5 després de 156 al davant. A 18,7 es despenjava del grup, molt accelerat amb els equips dels esprintadors mirant de posicionar i protegir els candidats a disputar el triomf d’etapa.

Els Soudal estiraven el grup en el pas de la pancarta de 2 quilòmetres i l’aparició de Mathieu Van der Poel deixava en franquícia el triomf a Philipsen, amb Bauhaus segon i Ewan tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)