Ciclisme

Hindley guanya la primera etapa de muntanya del Tour i és el nou líder

En la lluita dels favorits Vingegaard ataca Pogacar i l’hi treu més d’un minut en la meta

Jai Hindley (Bora) ha guanyat la cinquena etapa del Tour, la primera d’alta muntanya, i és el nou líder de la general. L’australià, guanyador del Giro del 2022, ha format part de la nombrosa escapada de l’inici de l’etapa i s’ha mantingut al davant fins al final, superant per més de mig minut al segon.

En la lluita dels favorits, Jonas Vingegaard (Jumbo) ha atacat en la pujada al col de Marie Blanque de primera categoria i ha deixat Tadej Pogacar (UAE). El danès, guanyador del Tour de l’any passat, ha anat incrementant la seva avantatge i al final ha superat per més d’un minut a l’eslovè, el seu gran rival per revalidar el triomf.

Jai Hindley ocupa el primer lloc de la general amb 47 segons sobre Jonas Vingegaard i 1:03 enfront l’italià Giulio Ciccone (Lind Trek). Tadel Pogacar és el sisè a 1:40 del nou líder.

La cinquena etapa ha tingut tota la lluita i l’emoció que l’hi va faltar a la quarta, i des de l’inici s’ha lluitat per formar una escapada, i quan s’ha aconseguit ha estat nombrosa –36 corredors–, i amb noms importants i bon situats a la classificació com el belga Wout van Aert (Jumbo) situat a 16 segons del líder de la general, l’australià Jai Hindley, a 22 segons, o el seu company d’equip l’alemany Emanuel Buchmann i Giulio Ciccone a 43. El vilanoví Marc Soler (UAE) també hi ha estat present, però a poc de coronar el col de Soudet, de fora de categoria, l’equip ha fet que es despengés per ajudar als seus líders, l’anglès Adam Yates el primer de la general i l’eslovè Tadej Pogacar, el segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)