Ciclisme

L’esprint de Philipsen després d’una becaina

Ciclisme. El velocista flamenc de l’Alpecin repeteix victòria al circuit d’Armanhac en una jornada molt ensopida a les portes de les primeres etapes pirinenques del Tour de França

El flamenc Jasper Philipsen (Alpecin) va repetir victòria en la quarta etapa del Tour, amb final al circuit d’Armanhac, a Nogaròu, en un esprint tan espectacular com accidentat que va contrastar amb el ritme somnolent de la resta de la jornada. Una fogonada final després de quilòmetres de becaina. Com en l’arribada a Baiona de dilluns, Philipsen va tenir en Mathieu Van der Poel al seu millor aliat i va tornar a guanyar la partida a Caleb Ewan (Lotto Dstny), Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) i companyia. Dues arribades a l’esprint abans de la ració doble dels Pirineus, avui amb el Marie-Blanque, i demà amb l’Aspin, el Tormalet i Cautarés. Sense canvis en la general, Adam Yates (UAE) continua líder en espera d’una jornada que pot propiciar moviments i un nou capítol de la pugna entre Tadej Pogacar (UAE) i Jonas Vingegaard (Jumbo).

Arribada accidentada

L’entrada al circuit d’Armanhac, amb revolts molt tancats, va provocar diverses caigudes en els últims tres quilòmetres de la cursa. Entre els implicats, el campió europeu, el neerlandès Fabio Jakobsen. El doble vencedor va explicar: “Caleb [Ewan] era just al meu costat, així que tenia els meus dubtes. Estava a punt d’avançar-me i hi havia molts nervis. Estic molt orgullós d’haver guanyat dues vegades seguides. El final ha estat molt ràpid, semblava que competíssim en cotxes. Hi havia revolts grans que es tancaven de cop, així que tot anava molt ràpid. He vist que hi hagut moltes caigudes. Espero que tots es companys estiguin bé. Al matí havíem fet un brífing i havíem estudiat el recorregut al detall, però quan tens algú com Mathieu amb tu, tot és més fàcil.” Philipsen, nou líder de la regularitat, ja no amaga que el mallot verd s’ha convertit en un dels objectius d’aquest Tour.

Monotonia i ensopiment

Abans dels quilòmetres finals, la jornada havia transcorregut entre la monotonia i l’ensopiment. Una calma que només es va alterar mínimament quan els normands Benoit Cosnefroy (AG2R Citroën) i Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic) es van escapar a 86 km de la meta. No van tardar a adquirir un minut d’avantatge, que es va mantenir estable durant molts quilòmetres. Els 95 primers quilòmetres del dia s’havien cobert a un ritme de cicloturista, a 35 km/h, però amb l’aventura dels dos escapats es va incrementar fins als 45 km/h. En tot cas, l’aventura estava condemnada al fracàs i a 25 km de la meta els dos normands es van veure engolits pel gran grup.

Etapa 4 (181,8 km)
1r J. Philipsen (Alpecin) 4h25:28
2n C. Ewan (Lotto) m. t.
3r P. Bauhaus (Bahrain) m. t.
4t B. Coquard (Cofidis) m. t.
5è M. Cavendish (Astana) m. t.
6è D. Van Poppel (Bora) m. t.
7è A. Kristoff (Uno-X) m. t.
8è L. Mezgec (Jayco Alula) m. t.
9è W. Van Aert (Jumbo) m. t.
10è M. Pedersen (Lidl) m. t.
24è T. Pogacar (UAE) m. t.
25è J. Vingegaard (Jumbo) m. t.
133è D. de la Cruz (Astana) a 2:12
165è M. Soler (UAE) a 2:20
168è A. Pedrero (Movistar) a 2:50
General (764,6 km)
1r A. Yates (UAE) 18h18:01
2n T. Pogacar (UAE) a 0:06
3r S. Yates (Jayco) m. t.
4t V. Lafay (Cofidis) a 0:12
5è W. van Aert (Jumbo) a 0:16
6è J. Vingegaard (Jumbo) a 0:17
7è J. Hindley (Bora) a 0:22
8è M. Woods (Israel) m.t.
9è S. Jensen (Lidl) m. t.
10è C. Rodríguez (Ineos) m. t.
82è A. Pedrero (Movistar) a 19:40
90è M. Soler (UAE) a 22:49
98è D. de la Cruz (Astana) a 24:24
Regularitat
2n J. Philipsen (Alpecin) 150 punts
1r V. Lafay (Cofidis) 80
3r C. Ewan (Lotto) 73
Muntanya
1r N. Powless (EF) 18 punts
2n T. Pogacar (UAE) 7
3r J. Vingegaard (Jumbo) 4
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 18h18:07
2n S. Jensen (Lidl) a 0:16
3r C. Rodríguez (Ineos) m.t.
Equips
1r Jumbo-Visma 54h55:09
2n Bahrain Victorious a 0:42
3r Ineos Grenadiers m. t.

Els recorreguts de París 2024

Ahir es van revelar els recorreguts de les proves de ciclisme dels Jocs de París 2024. La contrarellotge es disputarà el 27 de juliol, amb un traçat idèntic per a homes i dones: 32,4 km plans amb sortida i arribada a la capital francesa. El 3 d’agost arribarà la prova de fons amb un perfil espectacular: 273 km, 13 cotes i 2.800 m de desnivell. La prova femenina, l’endemà, tindrà 158 km, 9 cotes i un desnivell acumulat de 1.700 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)