Ciclisme

Philipsen guanya la seva tercera etapa a l’esprint en aquesta edició del Tour

El belga supera en els darrers metres a Cavendish, segon

Jasper Philipsen (Alpecin) ha guanyat amb molta facilitat la setena etapa del Tour i ha aconseguit la seva tercera victòria en aquesta edició, la cinquena en la cursa francesa i la 32a de la seva carrera. El velocista belga ha superat en els darrers metres a Mark Cavendish (Astana) que ha buscat la sorpresa i ha iniciat l’esprint des de lluny, però no ha tingut forces al final i ha acabat segon. No hi han hagut canvis en la general.

En una etapa plana després de dues molt dures de muntanya era previsible una escapada des de l’inici, però ha sorprès que fos només d’un corredor. El francès Simon Guglielmi (Arkéa) s’ha quedat sol al davant abans del cinquè quilòmetre i en el setze ha arribat a tenir sis minuts i mig de marge. El pilot ha estabilitzat l’avantatge a menys de quatre minuts i quan s’ha arribat a la meitat de l’etapa, en l’esprint intermedi de Grignols –a 81 km de meta–, només tenia 45 segons de marge. Els francesos Nans Peters (AG2R) i Pierre Latour (TotalEnergies) s’han escapat després d’aquest esprint i s’ha format un trio d’escapats que ha tornat a agafar més d’un minut d’avantatge. L’única dificultat muntanyosa del dia ha sigut l’alt de Béguey de quarta categoria, a 40 km de meta, en que Simon Guglielmi s’ha despenjat i ha estat atrapat pel pilot. Nans Peters i Pierre Latour s’han mantingut al davant amb més d’un minut de marge fins que a cinc quilòmetres del final el pilot s’ha decidit a preparar l’esprint, ha incrementat el ritme i els ha agafat sense problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)